![]() |
Mialem podobne problemy. Ale od czasu zmiany fat32 na NTFS problemy znikly. Decrypter wypisywal ze nie obsługuje obrazów powyzej 4GB. Zmienilem na NTFS i problem z odwarzaniem na stacjonarnym odwarzaczu sony zniknoł. Posiadam Liteona 411S.
|
Mam liteona 411. Komputer odtwarza bez problemu. Co gorsza inne stacjonarki też to odtwzrzają poprawnie. Więc pewnie mój odtwarzacz jest zbyt wybredny. Dziwi mie tylko to, ze filmy nieskompresowane czyta mi bez kłopotu (złom jeden!). Chociaż chyba przy nagrywaniu DVD nic nie powinno dziwić
|
Na Verbatimy chyba jeszcze nikt nie narzekał. Jaką masz nagrywarkę? LiteOn? Czy na komputerze płyta czyta się do końca bez żadnych problemów?
Nie przychodzi mi nic sensownego do głowy :( |
Do THarkana:
Zmieniłem Nero na Decryptera i nic nie dało Do ideJ: Używam Verbatim DVD-R 2x, więc chyba to nie wina nośnika. Pozdrawiam |
W obu przypadkach najprawdopodobniej powodem są nośniki a nie sposób ich nagrania. Na tego typu problemy IFOEdit nie pomoże.
|
Witam, no właśnie ja również mam problem z końcówkami filmów. Kłopot dotyczy płytek z plusem i minusem. Na razie założyłem, że przyczyną jest nero, spróbuję DVDdecrypterem - zobaczymy.
Próbowałem użyć book type, ale chyba LiteOn 451s nie chce z tym współpracować, w kazdym razie nie mogę zmienić płyty na DVD-ROM. Jak mi coś wyjdzie dam znać. |
Użyłem IfoEdita, ale niestety nie zlikwidowało to mojego problemu (skompresowane filmy odtwarzane na stacjonarnym wywalają mi się pod koniec). Pewnie to wina odtwarzacza (LG 4710). Mimo wszystko dzięki za podpowiedzi. Pozdrawiam
|
W skrócie, tak..., przy czym, jeżeli w kolejnych okienkach będą zmieniać się zakresy adresów, to była to potrzebna operacja, jeżeli nie - niepotrzebna...
|
No właśnie. Get VTS Sectors. Czy dobrze rozumiem, że żeby tej funkcji użyć muszę:
1. Otworzyć plik VTS_01.0.IFO (ten utworzony po kompresji) 2. Kliknąć Get VTS Sectors 3. Pozwolić IfoEditowi nadpisać pliki 4. Zapisać zmiany w VTS_01.0.IFO i być happy? |
Dzięki dzięki dzięki. To mi trochę wyjaśniło. Chyba warto przebrnąc przez instrukcje i nauczyć się obsługi. Pozdrawiam
|
Do listy dodam jeszcze bardzo pomocną funkcję 'Get VTS sectors',
zdarzało się właśnie Shrinkowi po kompresji, że bez modyfikacji IFO za pomocą w/w opcji film miał awarie. |
Po DVD Shrinku raczej nic nie może poprawić, to są w zasadzie programy na zupełnie innym poziomie abstrakcji. Może w pewnych sytuacjach pomóc DVDShrinkowi...
Co do mozliwości IfoEdit to są one ograniczone w zasadzie fantazją użytkownika. Bardzo skrócone mozliwości to: - backup samego filmu (main movie only), - usunięcie opcji multiangle (kiedy zechcemy w filmie wynikowym zachować tylko jakiś partykularny kat widzenia) oraz seemless branching (jeżeli są jakby 2 wersje tego samego filmu, a my chcemy wyłuskać tą konkretną jedną która nas interesuje...), - usunięcie niepotrzenych subtitli i ścieżek audio, - przygotowanie template-u do programu Tmpg Encoder - do lepszego encodowania filmu, - możliwość autoringu DVD z plków podstawowych (.m2v, .sup, .ac3...), - możliwość wykreowania plików .ifo z vobów, - bardzo rozbudowane i zaawansowane edytowanie plików .ifo - podgląd zawartości cell - oraz wiele innych, pomniejszych, co nie znaczy, że mniej przydatnych funkcji... |
Dzięki za odpowiedź. Czy możesz mi jeszcze powiedzieć jakie konkretnie bajeczne możliwości daje Ifo Edit. Chodzi mi o to co on może poprawić po DVDshrinku, co w ogóle daje. Najlepiej odpowiedz mi jak trzylatkowi:) Pozdrawiam
|
Jak sam zauważyłeś IfoEdit służy głównie do edycji IFO filmu.
Program nie jest prosty w obsłudze, ma za to bajeczne możliwości, jeśli chodzi o jakieś instrukcje to proponuje może forum doom9 i dział poświęcony właśnie IfoEdit i opisy 2C8-)8-)L'a - opanowanie choć jedego zajmuje sporo czasu ;) |
IfoEdit-jak używać?
Do czego służy IfoEdit i jak się go używa? Nie chodzi mi oczywiście o informacje, że IfoEdit służy do edycji ifo tylko o bardziej szczegółowe instrukcje. Do do zgrywania DVD na dysk i kompresji używam DVDshrink. Czy IfoEdit jest mi w ogóle potrzebny np. do poprawienia czegoś po Shrinku?
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:47. |