![]() |
Jak nagrac WinXP (ok.900MB) z integracja SP1a
Zdobylem ostatnim czasem oryginalna plytke z Windowsem XP (eng) Krazek zajmuje 518MB i wszytsko jest ok! Po wyekstrahowaniu wszytskiego na dysk do jednego foldera objetosc zwiekszyla sie do troche ponad 900MB. Co ciekawe jest to chyba wersja windy z ktorej moge zainstalowac zarowno wersje prof jak i home. Osmielam sie tak myslec gdyz w na plytce znajduja sie dwa katalogi o nazwie HOME (485MB) a obok PRO (502MB). Dokonalem juz integracji... tylko jak to wypalic?? Wszelkie sugestie mile widziane... moze sie ktos juz z takim walkiem spotkal ;)
Pozdrawiam artoor |
miałem ten sam problem z win2003 server... tylko ze tam były 3 opcje instalacji ( corporate, server i cos tam jeshcze) i po zgraniu na dysk zajmowało to 1,5GB... sciagnąlem z netu jakiegoś nowego clone CD i zrobił kpie płytki :)
|
|
Magicek problem nie polega na tym ze obraz mi zajmuje za duzo miejsca bo skopiowac to ja moge tego Windowsa nawet w Nero ;) Problem w tym ze po wyekstrahowaniu wszystkich danych (w celu integracji) zajmuje 2 x objetosc obrazu. Ale dzieki za szczere checi :)
adixo dzieki za link... ale integracje Windy robilem juz kilka razy i wiem jak to sie robi... a artykul ten niestety nie przewiduje mojego przypadku... powtarzam - problem polega nie na integracji (bo tego juz dokonalem) a jedynie na tym jak to nagrac (ponad 900mexow) na plyte ;) Kurde zastanawia mnie jak kolesie z Microsoftu to zrobili... Czy jest mozliwe zeby na plycie znajdowaly sie pliki wspoldzielne takie ze na CD zajmuja te 518MB, a po skopiowaniu wszystkiego (nie mowie o zrobieniu obrazu a raczej przeciagnij-upusc) zeby zajmowalo ponad 900 mexow?? Az sie boje myslec co jest z tymi Windami 8in1... 8 x (ok) 500MB = 4GB :wow: |
Według mnie są dwa wyjścia:
1.) Skopiuj tą płytke z windowsem w jakimś progzie albo 2.) Kup se palare Plextor Premium z technologią gigarec która umożliwia wsadzenie na płyte 1,4GB danych. Innego wyjścia nie widze. |
artoor cos tam namieszales !
winxp z sp1 wersia ang 560mb !! wiec nie ma zadnego problemu z wypaleniem |
Cytat:
|
Cytat:
|
Moze extractujesz CAB'y na dyszel? Integracji dokonaj zgodnei z instrukcja na www.cdrinfo.pl (artykuly) i nie ekstrahuj plikow z archiwow CAB!
|
mysle ze nie ma o czym wiecej pisac ! bo artoor i tak wie lepiej !
|
Cytat:
A cabow nie extrahuje... Dodam jeszcze ze nie moge zrobic integracji zgodnie z artykulem gdyz ten windows ma calkiem inna strukture niz wersja pl (zrobilem ja w inny nieco sposob - zmieniajac sciezki rozpakowywania plikow w celu integr). Tutaj po otwraciu plyty w exploratorze widze trzy katalogi ENGLISH, WXPH, WXPP i trzy malo wazne pliki. W katalogu ENGLISH znajduje sie WINXP, a w nim dwa foldki HOME i PRO ktore razem zajmuja 954MB. Ale chyba mnie to przerasta... wiec daruje sobie moze ta integre bo kwestia nie jest warta zachodu. Myslalem ze moze ktos spotkal sie z podobnym problemem dlatego zapytalem ale skoro jestem jedyny to sobie to odpuszcze. Dziekuje wszystkim za jakiekolwiek wypowiedzi. Pozdrawiam artoor |
Jak poszukasz to na pewno znajdziesz. Czytałem już o tym na tym forum, ale nie pamiętam gdzie.
Z tego co pamiętam to chodzi o tzw. "linki do plików". Wygląda "to" to jak plik choć nim w rzeczywistości nie jest. Jest to tylko odnośnik do pliku. Dzięki temu nożna uniknąć dublowania się plików. |
Cytat:
|
integracjie XP z SP1
http://www.tacktech.com/display.cfm?ttid=160
ostatni raz ci podaje ! przepis !!! i niepisz glupot o innej budowie bo to smieszne !!! LOL |
Ilość załączników: 2
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:51. |