Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Jak nagrac WinXP (ok.900MB) z integracja SP1a (https://forum.cdrinfo.pl/f5/jak-nagrac-winxp-ok-900mb-integracja-sp1a-30016/)

artoor 14.01.2004 15:48

Jak nagrac WinXP (ok.900MB) z integracja SP1a

Zdobylem ostatnim czasem oryginalna plytke z Windowsem XP (eng) Krazek zajmuje 518MB i wszytsko jest ok! Po wyekstrahowaniu wszytskiego na dysk do jednego foldera objetosc zwiekszyla sie do troche ponad 900MB. Co ciekawe jest to chyba wersja windy z ktorej moge zainstalowac zarowno wersje prof jak i home. Osmielam sie tak myslec gdyz w na plytce znajduja sie dwa katalogi o nazwie HOME (485MB) a obok PRO (502MB). Dokonalem juz integracji... tylko jak to wypalic?? Wszelkie sugestie mile widziane... moze sie ktos juz z takim walkiem spotkal ;)

Pozdrawiam

artoor

Magicek 14.01.2004 16:30

miałem ten sam problem z win2003 server... tylko ze tam były 3 opcje instalacji ( corporate, server i cos tam jeshcze) i po zgraniu na dysk zajmowało to 1,5GB... sciagnąlem z netu jakiegoś nowego clone CD i zrobił kpie płytki :)

adixo 14.01.2004 17:04

http://www.cdrinfo.pl/software/artyk...447&nrstrony=1

artoor 14.01.2004 18:16

Magicek problem nie polega na tym ze obraz mi zajmuje za duzo miejsca bo skopiowac to ja moge tego Windowsa nawet w Nero ;) Problem w tym ze po wyekstrahowaniu wszystkich danych (w celu integracji) zajmuje 2 x objetosc obrazu. Ale dzieki za szczere checi :)

adixo dzieki za link... ale integracje Windy robilem juz kilka razy i wiem jak to sie robi... a artykul ten niestety nie przewiduje mojego przypadku... powtarzam - problem polega nie na integracji (bo tego juz dokonalem) a jedynie na tym jak to nagrac (ponad 900mexow) na plyte ;)

Kurde zastanawia mnie jak kolesie z Microsoftu to zrobili... Czy jest mozliwe zeby na plycie znajdowaly sie pliki wspoldzielne takie ze na CD zajmuja te 518MB, a po skopiowaniu wszystkiego (nie mowie o zrobieniu obrazu a raczej przeciagnij-upusc) zeby zajmowalo ponad 900 mexow?? Az sie boje myslec co jest z tymi Windami 8in1... 8 x (ok) 500MB = 4GB :wow:

/\/\cDrive 14.01.2004 18:27

Według mnie są dwa wyjścia:
1.) Skopiuj tą płytke z windowsem w jakimś progzie
albo
2.) Kup se palare Plextor Premium z technologią gigarec która umożliwia wsadzenie na płyte 1,4GB danych.

Innego wyjścia nie widze.

zorg 14.01.2004 20:00

artoor cos tam namieszales !
winxp z sp1 wersia ang 560mb !!
wiec nie ma zadnego problemu z wypaleniem

/\/\cDrive 14.01.2004 20:06

Cytat:

Napisany przez zorg

Dokładnie.

artoor 14.01.2004 21:00

Cytat:

Napisany przez zorg

Nie nie :) nie namieszalem... jest tak. Na CD jest 518MB danych... po skopiowaniu na dysk (nie obraz) jest ponad 900MB a dodajac sp1 (integrujac) jest cos ok 1GB :) tak to wyglada :D niezla jazda

M@X 14.01.2004 21:03

Moze extractujesz CAB'y na dyszel? Integracji dokonaj zgodnei z instrukcja na www.cdrinfo.pl (artykuly) i nie ekstrahuj plikow z archiwow CAB!

zorg 14.01.2004 21:16

mysle ze nie ma o czym wiecej pisac ! bo artoor i tak wie lepiej !

artoor 14.01.2004 22:35

Cytat:

Napisany przez zorg
mysle ze nie ma o czym wiecej pisac ! bo artoor i tak wie lepiej !

Mylisz sie Przyjacielu... nie wiem lepiej... gdybym wiedzial nie pytalbym o to :)
A cabow nie extrahuje... Dodam jeszcze ze nie moge zrobic integracji zgodnie z artykulem gdyz ten windows ma calkiem inna strukture niz wersja pl (zrobilem ja w inny nieco sposob - zmieniajac sciezki rozpakowywania plikow w celu integr). Tutaj po otwraciu plyty w exploratorze widze trzy katalogi ENGLISH, WXPH, WXPP i trzy malo wazne pliki. W katalogu ENGLISH znajduje sie WINXP, a w nim dwa foldki HOME i PRO ktore razem zajmuja 954MB. Ale chyba mnie to przerasta... wiec daruje sobie moze ta integre bo kwestia nie jest warta zachodu. Myslalem ze moze ktos spotkal sie z podobnym problemem dlatego zapytalem ale skoro jestem jedyny to sobie to odpuszcze. Dziekuje wszystkim za jakiekolwiek wypowiedzi. Pozdrawiam

artoor

Legam 16.01.2004 07:09

Jak poszukasz to na pewno znajdziesz. Czytałem już o tym na tym forum, ale nie pamiętam gdzie.

Z tego co pamiętam to chodzi o tzw. "linki do plików". Wygląda "to" to jak plik choć nim w rzeczywistości nie jest. Jest to tylko odnośnik do pliku. Dzięki temu nożna uniknąć dublowania się plików.

artoor 16.01.2004 16:09

Cytat:

Napisany przez Legam
Jak poszukasz to na pewno znajdziesz. Czytałem już o tym na tym forum, ale nie pamiętam gdzie.

Z tego co pamiętam to chodzi o tzw. "linki do plików". Wygląda "to" to jak plik choć nim w rzeczywistości nie jest. Jest to tylko odnośnik do pliku. Dzięki temu nożna uniknąć dublowania się plików.

Rzeczywiscie Legam... jest jak mowisz. Dzieki ze mnie naprowadziles :) Znalazlem posta dotyczacego tego "linkowania"... jest to bardzo ciekawe. Teraz nasuwa mi sie pytanie ktory to plik "linkuje" te dublujace sie pliki, zeby na czas zgrywania na HDD go nie kopiowac, a po zintegrowaniu przed wypaleniem go tam wsadzic... To chyba by bylo rozwiazaniem problemu... szkoda ze tylko teoretyczne. Nie wiem jak ma to wygladac w praktyce :blee:

zorg 18.01.2004 02:07

integracjie XP z SP1

http://www.tacktech.com/display.cfm?ttid=160

ostatni raz ci podaje ! przepis !!!
i niepisz glupot o innej budowie bo to smieszne !!! LOL

artoor 18.01.2004 21:54

Ilość załączników: 2
Cytat:

Napisany przez zorg
http://www.tacktech.com/display.cfm?ttid=160

ostatni raz ci podaje ! przepis !!!
i niepisz glupot o innej budowie bo to smieszne !!! LOL

Sluchaj czlowieku... nie musisz mnie lubiec a i ja przyznaje ze Ciebie sympatia tez darzyc nie moge... Ale skoro nie widziales Windowsa XP ktory po otwarciu w explkorerze wyglada tak jak w zalaczniku 1 to prosze Cie nie pie*rz ze to jest smieszne, bo to jest wylacznie Twoj problem. I martwi mnie to, bo mowie ze wyglada to inaczej niz w wersji PL - a do Ciebie to nie dociera. Powtarzam po raz kolejny (chociaz nie wiem po co) ze to jest wersja ang 2in1. Zatem intergracja z linku ktory mi zapodales konczy sie komunikatem (patrz zal. 2) i wale to ze po zmianie sciezki dostepu (w "uruchom..." etc) plyta sie integruje... Czlowieku zrozum ze ja mowie o kwestii wypalenia 900 MB na CD 700... rozumiesz?? I przyznaje ze nie wiem jak to zrobic. Jesli nie umiesz mi pomoc to moze juz nie sadz textow "ostatni raz ci podaje ! przepis !!! i niepisz glupot o innej budowie bo to smieszne !!! LOL" bo w tym momencie to Ty mnie rozsmieszasz :D

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:51.