![]() |
Cytat:
Brenda |
Cytat:
Na razie efekty nie najlepsze (2 Verbetim-y do smietnika na 2 zapisywane). Ale nie jest to najprawdopodobniej wina RecordNow, tylko mojego systemu, ktory zaczyna wariowac. Pora na reinstalke! Jak beda sukcesy, to dam znac w tym temacie; w koncu czlowiek uczy sie na bledach, ale wymiana informacji sluzy temu, by robil to na cudzych:) ll2 |
ll2:http://www.chrismccann.co.uk/recordnowmax.htm
kiedys znalazlem ten opis i od tego czasu uzywam RNMax, a potem RNDX dokladnie tak, jak w nim. Brenda |
Cytat:
ll2 |
Cytat:
Brenda |
Cytat:
Cytat:
ll2 |
ll2:
a z jaka szybkoscia wypalasz? Na moim DR-90 dobrze chodzi tylko to, co jest na Verbatimach i TDK, 100% zgodne ze specyfikacja DVD (zadnych manipulacji rozdzielczoscia czy bitrate'm), wypalone ze zmiana book type (w twoim przypadku to nieistotne, jak widac) na DVD-ROM, nie szybciej niz 2,4x. Probowalem 4x, ale wowczas wychodzi loteria, na niektorych plytkach obraz chwilami sie zatrzymywal, a potem znow ruszal (czy to wlasnie nazywasz dropami?). Aha, i przesiadlem sie na RND 4.6. Nero w wersji 6.0.x.x nie dawal mi dobrych wynikow, z RND przy spelnieniu wyzej opisanych warunkow nie mialem jeszcze ani jednego problemu. Brenda |
I jeszcze jedno:
podejrzewam, ze moze byc cos innego, poniewaz jedyna kopia, ktora sie odtwarzala byla zapisana na TDK +R, TDK?, DVDXCOPY Xpress lub DVDXCOPY 1.5.2?. Niestety byla pozyczona i stad znaki zapytania przy nagrywarce i oprogramowaniu. ll2 |
Cytat:
1a. Verbatim +R, LiteON, SmartRipper, IfoEdit, Nero - czytana z niewielka iloscia drop'ow 1b. Verbatim +R (DVD-ROM), LiteON, SmartRipper, IfoEdit, Nero - tak samo - czytana z niewielka iloscia drop'ow 2a. Platinum +R, LiteON, SmartRipper, IfoEdit, Nero - nie czytana 2b. Platinum +R (DVD-ROM), LiteON, SmartRipper, IfoEdit, Nero - tak samo - nie czytana. Cytat:
Ale moze tez i nosnik i oprogramowanie (lub cos innego). ll2 |
Cytat:
Brenda |
Mam stacjonarny odtwarzacz Philipsa 743, który się dobrze nadaje do testowania płytek, ponieważ jest bardzo wybredny. Nagrywam na Akossach -R i na gigamasterach +R. Akossy z połową prędkosci czyli x2. Uważajcie natomiast na Vakossy. Sprzedaca w sklepie próbował mi wmówić, że to to samo co Akoss. Chyba raczej nie bo nie dośc, że maksymalna predkośc x2 (tak widzi nagrywarka) to jeszcze mój odtwarzacz nie chce tego ruszyć. Aha mam nagrywarkę 411@811.
p.s. Zauważyłem jeszcze jedną ciekawą rzecz. A mianowicie ważne jest również jakie pliki tworzy program. Po nagraniu płyty stworzonej w DVD Maestro nie mozna było czytać płyt Akoss -R, natomiast po przepuszczeniu przez dvd2one (zmieniły się pliki, oczywiście oprócz vob'ów, ale w sumie ta sama wielkośc plików ok 4,2 GB) płytki chodzą bez problemu. |
Otoz tak. Czyta m.in. TDK DVD+R 1-4x w pudelku wypalone (podobno) DVDXCOPY XPRESS. Nie ma znaczenia ustawienie bitsetting'u zarowno przy tych czytanych przez Marantza plytkach, jak i nie czytanych...
ll2 |
ll2:
nie do konca chyba cie rozumiem. Piszesz ze "zmiana bitsetting'u na DVD-ROM w tym przypadku zupelnie nic nie daje, natomiast daje wymiana nosnika i (lub) nagrywarki". Czy to oznacza, ze twoj Marantz odtwarza +R? Brenda |
Cytat:
ll2 P.S. Tak przy okazji uwaga do ogolu: przy opisywaniu problemu starajcie sie podawac jak najwiecej szczegolow (typy nagrywarki, plytek i stacjonarki). Informacje te sa bardzo istotne, jak pokazuje moj przypadek. |
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:28. |