![]() |
problemy z dvd decrypter-pomocy !!!
witam jestem początkującym w sprawie ripowania płyt. zaczałem sie troche bawic i mam kilka powaznych problemow. uzywałem do tej pory nero 6.0 i jesli plyta nie byla zabezpieczona nie bylo problemu. poczytalem tutaj na forum o dvd decrypterze jako najbardziej stabilnym programie ktory jednoczescie tworząc obraz na dysku usuwa zabezpieczenia. przeczytalem rowniez na forum divxa opis i .... wchodze na mode -iso-read pod spodem ladnie pokazuje mi katalog gdzie nagra obraz plyty z rozszerzeniem iso. tak tez robie ale co sie okazuje plyta nagrywa sie a plik ma inne rozszerzenie nie iso tylko nazwa.mds ? potem robie mode -iso write i nagrywa sie ale plyta nie jest widziana . wczym robie błąd . prosilbym o pomoc . z gory dziekuje i pozdrawiam.
p.s. dzie moglbym dokladnie po polsku przeczytac o programie instant copy 8.0 i jakie są inne dobre programy abym mogl zgrywając plyte na dysk usunąc zabezpieczenia. Koledzy fachowcy-pomocy stracilem juz 7 dobrych tdk i verbatimów :) |
Jak jest z trybem ISO to ja dokładnie nie wiem, bo go nie używam. Możesz jednak wybrać tryb 'File' i zgrać do katalogu wszystkie pliki znajdujące się na płycie (*.IFO, *.BUP, *.VOB). Potem, jeśli mieszczą się na płycie DVD +/- R, po prostu robisz w Nero kompilację DVD-Video i wrzucasz wszystkie pliki do katalogu VIDEO_TS w projekcie płyty. Wypalasz i już po wszystkim :)
Jeżeli pliki nie mieszczą się na płycie musisz je "odchudzić" programem Instant Copy lub podobnym. Przestawiłem się ostatnio na Nero Recode 2 i jestem z jego pracy bardzo zadowolony. Nulek |
decrypter
problem polega na tym ze plyta jest zabezpieczona i nie chce sie nagrac w nero
|
Najpierw DVD Decrypter (file mode) a potem clone dvd. Czasem przed Clonem jeszcze dvd2one (lepiej kompresuje od Clona).
|
Cytat:
|
dvd decrypter i opcja file to fantastyczna sprawa... nawet jezeli płyta ma dooozo więcej niz 4.37 to po zgraniu jej na dysk wystarczy dvd shrink i sprawa załatwiona ;) po prostu trzeba robic wshystko po kolei i uważając na to co sie robi - wtedy nie ma prawa nic sie popsiuć :P
|
Heh ! A sam film ma 7 GB, to Shrinkiem też to będziesz kompresował ?!?! Jestem ciekaw jak to bedzie wyglądać. Wydaje mi się że będzie tyle makrobloków, że nowe osiedle mógłbyś zbudować. T nie jest program do tach skomplikowanych przeliczeń. Owszem mozna skompresować, ale bez przesady.
|
Cytat:
|
O nienie. Trudy to ja już sobie zadawałem pół roku temu. Teraz delektuje sie jakością CCE. Shrink jest dobry do pewnego momentu, a jak film jest długi i ma komplikowane sceny typu "ogień" to wymięka na maxa. Nie mamy o czym mówić. Ten program jest oczywiście dobrą alternatywą, której można użyc ale tylko czasami.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:01. |