![]() |
Źle wypalone płyty?
Witam.
Dopiero kupiłam nagrywarkę i jestem zupełną nowicjuszką, więc się nie zdziwię, jeśli okaże się, że przyczyną problemu którego szukam tu rozwiązania jestem ja sama. Nie bardzo nawet umiem się posługiwać Nero :oops: Do rzeczy. Wypalałam płyty audio przy pomocy nero express. Niby wszytko było ok, ale przy odtwarzaniu ich w winampie 5, w nagrywarce (Lite-on 5232S7) pojawia się problem i to przy każdej wypalonej płycie. Mianowicie nagrane jest i widać w winampie np. 12 tracków, ale nagle pojawia się track nr 13, 14, 15... kilka takich "nieplanowanych" tracków, które na pewno nie można nazwać muzyką. Jest to denerwujące bzyczenie czy rzęrzenie w tle którego słychać równomierne stukanie. Przypominam, że to na każdej płycie wypalonej przeze mnie (wczoraj dokładnie). Są to moje pierwsze wypalone płyty i nie wiem, czy zrobiłam to po prostu źle, czy coś nie tak z nagrywarką, czy winampem czy jeszcze czymś innym...? Ps. Czy po wypaleniu płyty i odtwarzaniu jej później tracki powinny wyglądać tak: track01.cda czy inaczej? Jak to z tym CDtextem? |
Witaj na forum.
Ja nie znam sie na plytkach audio,bo bardzo rzadko takowe wypalam,ale wiem,ze na pewno tak powinny sie nazywac utwory (track01.cda itd.) CD-text jest tylko dostepny w stacjonarnych wiezach i dvd ktore obsluguja ta technologie lub na PC w progr. np. Feurio a jeszcze jedno jest pewne! lepiej zrezygnoj z nero express i przerzuc sie na nero burning rom (wcale nie taki trudny) a tu masz artykul jesli czegos nie bedziesz umiala http://www.cdrinfo.pl/cdr/porady/how...?sm=nero/audio |
??? Ty jestes TA Siss???:)
To raczej twoja wina:) Odpal Nero w normalnej postaci, nie Expres, zaznacz plyte audio, przeciagnij pliki (mp3, czy jakie tam) do okna kompilacji (uwazaj zeby nie zrobic tego 2x:))i wypalaj najwolniej jak mozesz. Tak, tarcki na plycie do wiezy (normalne cd - tak sa oznaczone: track 01.cda itd. z CD textem - to odznaczasz opcje cdtext (odkrywcze:)) i jak player, wieza ma umiejetnosc odtwazania cdtextu to sie cieszysz napisami na wyswietlaczu. |
Cytat:
...tylko kto?? Cos fajnego mnie ominelo? :D |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:21. |