![]() |
Co sie dzieje !?
Nagrywarka liteon Ltr - 52327S ze standardowym biosem (nie wiem jakim bo nie wiem jak to sprawdzic) Wlasnie niedawno chcialem nagrac sobie cd rw i najnowszym nero. I tu cos jest nie tak. Plyta niby nagrywa sie z sukcesem, ale nie mozna jej odczytac w cd-rom W nagrywarce jakos jeszcze chodzi. Nieraz pojawia sie blad CRC. Co moze byc nie tak? Moze jest popsuta, jest na gwarancji. Jeszcze zadnej plyty cd-rw na niej nie wypalilem. Zwykle cd nagrwywa bez problemu.
Pozdrawiam |
a jaka to plyta cd-rw?
jak z tych szybkich (ultra speed) i do tego badziewny producent to mozesz miec takie problemy z nagrywaniem z pregkoscia 24x lub 32x - radze ograniczyc do 16x i powinno byc ok |
Spróbuj na innej cdrw ...czasem się zdażają bardzo kiepskiej jakości płyty cd-rw.
|
Jestes wielki Mistrzu. dziala. Nagrałem 16x i chodzi bez problemu.
A tak przy okazji. Chcialem sobie zmienic bios, mam ten programik ver 1.2.0 i tam gdzie jest wybór nagrywarki, nie ma mojej. Jest tylko jakas Dvd i Image symulacion. Co moze byc nie tak? I jaki bios sobie zapodac? |
Cytat:
Cytat:
http://forum.rpc1.org/dl_firmware.php?download_id=1600 PS: i o jakim programiku mowisz w tej ver.1.2.0 ?? |
no Flash utility for liteon. Z tej strony ver 1.2.4 nie chce sie siagnac, a google jakos nie kwapi sie zeby znalesc wlasnie ver 1.2.4 ....
|
dokładnei ten sam problem mam
jeszcze niedawno wszystko było oł rajt a teraz juz zadna płytka nie działa w innych cdromach , nawet oryginalna RW która była przy nagrywarce nie chce sie nagrac tak aby można było ją odtworzyc na cdromie..... nagrywanie z mniejsza predkoscia tez nie przynosi skutku :( HELP!!
|
1. stare cd romu
2. soft którym nagrywasz nie obsługuje nagrywarki 3. za szybko nagrane (ale piszesz że nie) 4. za wolno nagrane (np. gdy rw płytka jest ULTRA SPEED masz tylko 2 lub 3 szybkości) s******ona nagrywarka 5. brydny cd rom 6. źle przegrane zabezpieczenia |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:30. |