![]() |
Jak zwykle to serwis....
Powinieneś jeszcze podać w jakim mieście jest takowy serwis - ku przestrodze innym. Nie popuść im - po 21 dniach domagaj się nowej nagrywarki, albo zwrotu pieniędzy. Po co ci naprawiany sprzęt.... ;) pozdrawiam |
Pewnie, że powinien. Ale póki co nie fikam bo w gwarancji jest tłustym drukiem napisane, że naprawa może trwać 21 dni. Więc poczekam jeszcze do piątku, a później...:-).
A swoją drogą to wczoraj dzwoniłem do nich z pytaniem ile jeszcze mam czekać a koleś do mnie: NIE WIEM, TO NIE ODE MNIE ZALEŻY. |
No to miałeś pecha z nagrywarą.:P Ricohy z natury są bezawaryjne.;)
PS: A serwis to w dupę >( powinien dostać za opieszałość. |
cześć,
w moim przypadku to nie jest wina płytek. nagrywarka jest już od dwóch tygodni w serwisie, tzn. teraz z serwisu trafiła do importera. sprawdzili ją w serwisie i pokazali mi... :-), że nie działa. byli bardzo zdziwieni. też nie wiedzą co jest nie tak a ja czekam. jeszcze tydzień i zaczne się burzyć |
Wydaje mi się, że jest to problem z plytami. Nagrywarki Ricoh nie przepadają za TDK slimami (szczególnie 80 min.) spróbuj zwolnić prędkość - u mnie poszły te płytki z prędkością 4x. Tak w ogóle to spróbuj innych płytek - nie koniecznie Esperanz :)
Albo zostaje Ci serwis :( |
Dobra, z tym Duronem to tylko żartowałem ;-)...
Wiem, że procesor nie powoduje problemów. Z doświadczenia wiem tylko, że Micro$hit (inaczej MałyMiękki - jak kto lubi) jest bardzo "wybredny" i bywa niestabilny na niektórych platformach sprzętowych (czytaj: jak masz komputer "biurowy" - na Intelu, a najlepiej wszystko zintegrowane z płytą, żadnych bajerów - to chodzi. Masz lepszy, musisz pokombinować ;D aby był stabilny) - nie zawsze, ale często. |
Muszę tutaj rozwiać "czarne chmury".
Procesory z serii AMD Duron/Athlon nie powodują żadnych konfliktów z nagrywarką Ricoh 7125A. Jeżeli "robimy" nowy system, nie instalujemy sterowników VIA do IDE, mamy włączone DMA dysku i nagrywarki i cały czas wywala nam błędy - pozostaje serwis. (Mówię tu o Windows 98, 98SE - nie mam zaufania do Millenium...). Chyba że na płycie głównej jest kontoler IDE do którego jest podłączona nagrywarka, bądź też mamy dysk Samsunga... pozdrawiam |
Jak wróciesz z serwisu to daj znac co było przeczyna 8) Znowu się czegoś nowego dowiem }>
|
pewnie wielkie [HTML]<font size=+1><b>[/HTML] Oooooo...[HTML]</font></b>[/HTML] ;)
|
he he, myśle, że to nie to. sprawdzałem też na Celku.
NIE NAGRYWA CD-Rów jutro jade do serwisu. mają mi podobno pokazać, nagrać przy mnie CD-R i udowodnić, że działa. Jestem bardzo ciekaw co mi pokażą :-)) RyChoo |
Czyżbyśmy mieli do czynienia z tzw. problemem Durona ;) (oczywiście, jeżali sama nagrywarka jest sprawna)
(Tak naprawdę to nie jest kwestia procesora, ale raczej płyty głównej - niektóre (czytaj: większość) płyty pod AMD-ki potrafią się bardzo dziwnie zachowywać.) |
Czyżbyśmy mieli do czynienia z tzw. problemem Durona ;) (oczywiście, jeżali sama nagrywarka jest sprawna)
(Tak naprawdę to nie jest kwestia procesora, ale raczej płyty głównej - niektóre (czytaj: większość) płyty pod AMD-ki potrafią się bardzo dziwnie zachowywać.) |
no tak wszyscy macie Celki, a ja mam Durona.
DMA włączony czy nie, działa tak samo, tzn. nie działa. |
hmmm... mam takiego samego ricoh'a od niedawna, ale wypalilem juz prawie setke plytek i nie mialem nawet najmniejszych problemow. Testowane na Celeronie @470, 192 ramu, win2k wlaczony tryb dma.
|
Mam identyczną negrywarkę juz od stycznia. Przegrałem ok 500plyt z czego padly moze 2 sztuki :-) Mam Celerona 800MHz i 256Mb RAM-u i win2k oraz wlaczony tryb DMA. Wszystko chodzi Cool. Sproboj moze zainstalowac aspidll. to moze pomoc.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:27. |