![]() |
Które płyty cdr wybrać?
Mam zamiar kupić szpindel tanich płyt cdr (700mb). Tanich ale nie tandetnych. Wole dać parę groszy więcej byle nie mieć z nimi problemów.
Niezbyt wiem jakie wybrać. Mam do wyboru: -Platinum z zielonym spodem -Esperanza x16 z zielonym spodem -Basf EXTRA z zielonym spodem Co o nich sądzicie? Antek |
Ja kupuje od roku Esperanza 700 MB i uważam, że sa to najlepsze plytki do seryjnego wypalania ;)
Wykorzystywać je można do wszystkiego: audio, mp3, filmy, gry itd. W dodatku ta cena: 1,15 za 1CD przy 100 sztukach !!!!!!! |
Są na szpindlu, a wiec bez opakowań.
Co z takimi płytami robicie (sprzedajecie je wogole czy to na wlasny uzutek?) Wkładacie je do jakichś papierowch/plastykowych pudełek ? |
Z tych trzech które podales wybralbym chyba tylko Esperanze (ale uwaga sa 2 rodzaje, ze spodnia czescia zielona i blekitna, moze ktos powie które lepsze bo nie mam zdania), kiedys polecil byc Ci Basfa ale ostatnimi czasy tak sie zrombal ze szkoda gadac, o Platinium nie wspomne. Polecil bym ci jeszcze Princo jest niezle (oczywiscie jesli je maja tam gdzie chcesz kupic).
I pytanko, czy ktos widzial ostatnio Verbatimy na szpindlu. Byly ale sie zmyly. Czy oni takie jeszcze sprzedaja??? Pozdro. |
Z najtańszych i w miare dobrych płytek polecam Esperanzy x16. Nagrałem juz ok 700szt. i padły 3 sztuki. Są naprawde sprawdzone. Ich cena tez nie jest zbyt wysoka 1.15 przy 100szt w Katowicach na giełdzie :-) !!!
|
Zgadzam się w 100 % z poprzednikiem }>
Sorki za tego diabełka, ale strasznie mi się podoba ;) |
Osobiscie zawsze kupuje to co najtansze, chyba ze nagrywam na cd jakas wazna rzecz(database,source code albo cos w tym stylu). Gdy ide do sklepu/na gielde, moim pierwszym pytaniem jest "jakie macie najtansze cdr'y".
Esperanza rULEZ! |
Cytat:
No to co wy z tymi plytami robicie ? Do kopert wkladacie, zucacie se nimi ? Tak tylko pytam :) Pozdro. Gazor P.S. Pytam bo mi sie takie plyty paletaja po mieszkaniu i nic mi sie z nimi robic nie chce a moze ma ktos dobry pomysl :) |
Cytat:
|
No, czli esperanzy kosztuja 1,15 + 8 gr
To i tak bardzo tanio. Czyli do kopert ? Nie pałęta to sie wam ? i sprzedajecie tez w kopertach ? |
Cytat:
|
Cytat:
Ja identycznie jak kolega :-) |
Hehe a koperty sa kolowe i klienci z niecierpliwoscia czekaja jaki dostaną kolor :)
SSSSprytne :) Pozdro. Gazor |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:54. |