![]() |
j.w. z dala od LiteON bo z tymi nagrywarkami jak w rosyjskiej ruletce.. i naogol masz pecha???
|
Cytat:
|
Święte słowa.
Najstarszą prawdą jest, że co tanie to drogie. Można się ucieszyć przy zakupie, być zadowolonym przez X czasu, ale w końcu ta mrzonka wreszcie może nam wyjść bokiem, gdy nagle nasz ukochany sprzęt ulegnie awarii. Wtedy ten, jakże ważny niedoceniany przez wielu aspekt jak serwis, staje się elementem kluczowym dla faktu poniesienia przez nas jak najmniejszych (a najlepiej zerowych) dodatkowych kosztów. Ta sama kwestia ma sie co do nośników. Co z tego że czystą płytę "dziwnej" marki kupię za 1-2 zł taniej, gdy nawet jeśli nie od razu, to po 3-4 miesiącach co trzeci taki nośnik muszę wyrzucić, gdyż nie chce on się już normalnie czytać? Lepiej więc od razu kupić nośnik markowy i zaoszczędzić w ten sposób czas, nerwy, a nawet - wbrew pozorom - pieniądze... |
Już nikt nie robi nagrywarek na szklanych soczewkach. Dawno, dawno temu bawił się w to jeszcze Plextor, ale to już najstarsi serwisanci pamiętają. A propos serwisu, to chyba nie jest najgorszy punkt do rozpatrzenia. Wszystko jest dobrze jak długo poprawnie działa. Czy te drukowane gwarancje z Allegro mają jakiekolwiek pokrycie? Jakim cudem jeszcze przed wejściem produktu na nasz rynek co niektórzy oferują "pod stołem" i to z gwarancją za fantastycznie niewygórowaną cenę? Czy serwis na pewno je przyjmie? Czy nie okaże się, że pochodzą z "dymu" lub przejechały pod siedzeniem przez granicę. Może da się parę sprzedać przez pracowników firm dystrybucyjnych, ale to też ma krótkie nogi. Gwarancja Plextora i TDK jest długa, wiarygodna i uczciwa. Realizowana w Polsce na miejscu, odbiera od nas i oddaje z powrotem kurier, w razie jakichkolwiek wątpliwości sprzęt jest wymieniany na nowy. Za takie ubezpieczenie chyba warto zapłacić kilka zetów?
Pozostałe problemy to zazwyczaj ping pong z firmwarem oraz beznadziejnymi płytami sprzedawanymi naiwnym. Zaoszczędzę kilka złotych a itak zaraz je stracę, bo wyrzucę walniętą płytę do kubła. |
Cytat:
A co do LG to mam teraz GSA 4040B i nie mam z nią najmniejszego problemu, nawet tanie płytki np. esperanza nagrywa poprawnie, choć staram się ich nie używać. |
Co sądzicie o nagrywarce Liteon 411S ?, mam zamiar taką sobie kupić, chodzi mi o to żeby nie była za droga a ten model jest wsam raz, mogę go kupić już poniżej 500zł za nowy w sklepie, co do LG to się przejechałem na nagrywarkach CD-R, obecnie posiadam Liteon 24x10x40 i od ponad roku pracuje dobrze
|
każdy z was ma po części rację co do nagrywarek wytrzymałych ale czy to ma sens??? Ja kupiłem sobie LITEONA 451S. Ma dwa lata gwarancji, pozatym wszystko idzie tak do przodu że nie ma co się nastawiać na długotrwałe używanie sprzętu. Myślę że ponagrywam nią rok i puszczę na allegro i kupię sobie coś następnego. I tak do bólu. Takie jest bynajmiej moje zdanie.
|
ja bym kupił lite on 411 z dobrą gwarancja - hehehe... cena jest dobra... a LG nie lubie...
|
Ja polecam Plextor Px708A
:) |
to ja bym jeszcze dorzucil DIORE !!! hehe pamietacie diore ? ciekawe co dzisiaj by robila ???
ps . co do dvd to jeszcze HP- i kilka innych |
Ulaaaaaaaaaaa !!?!?!
O dobrą nagrywarke DVD wam chodzi ? Nie wiem jak Wy, ale ja preferuje tylko i wyłącznie Asus'a TDK i Plextora. No i po problemie !
|
Cytat:
|
LG, dowodem na wytrzymałość mogą być pierwsze osobiste nagrywarki 8X które chodzą ludziom do dziś i to nieźle.
polecam LG |
Korzystam z produktow firmy Plextor od czasu gdy kupilem model 16/10/40A.
Teraz mam PX708A i musze przyznac,ze ta firma pomimo wysokich cen za swoje produkty sprzedaje bardzo dobry sprzet. Pozdr. |
A tak na marginesie co do LG to mialbym watpliwosci czy mozna napedy tej firmy zaliczyc do "dobrych i wytrzymalych". Tym bardziej ze do NEC czy Pioneer troszke jej brakuje, nie wspominajac o Plextorze (Plex 708 to aktualnie to chyba najlepszy palnik pod sloncem, ale i strasznie drogi :/ ).
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:29. |