Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray (https://forum.cdrinfo.pl/f11/)
-   -   Modyfikacja obrazu zabezpieczonej płyty ,tak by chodziła bez CRACKA (https://forum.cdrinfo.pl/f11/modyfikacja-obrazu-zabezpieczonej-plyty-tak-chodzila-bez-cracka-30218/)

Michael0 19.01.2004 13:11

Modyfikacja obrazu zabezpieczonej płyty ,tak by chodziła bez CRACKA

Mam kopie gry The Sims.Została on nagrana zle ,więc znajduje się na niej Cracka
Z tego co wiem jest zabezpieczona SafeDisc V1 ,a na płycie znajduje się kilka
plików powi±zanych z zabezpieczeniem.W zwi±zku z tym mam pytanie:
Czy można obraz zle nagranej płyty na dysk zmodyfikować tak by działał bez Cracka , może istnieje jaki¶ program do tego ?

grzeniu 19.01.2004 13:37

Nie da sie, nie slyszalem zeby to bylo mozliwe, brak danych ktore zostaly utracone podczas zlego kopiowania. Po prostu kopia zostala zle zrobiona i tyle a krack ratuje sytuacje. Jesli masz dostep do oryginalu to zrob dobrze kopie na nowo.
PS A w czym ci ten krack przeszkadza?
PS2 heh widze ze cenzurka dziala ;)

Michael0 19.01.2004 21:07

Cytat:

Napisany przez grzeniu
Nie da sie, nie slyszalem zeby to bylo mozliwe, brak danych ktore zostaly utracone podczas zlego kopiowania. Po prostu kopia zostala zle zrobiona i tyle a krack ratuje sytuacje. Jesli masz dostep do oryginalu to zrob dobrze kopie na nowo.
PS A w czym ci ten krack przeszkadza?
PS2 heh widze ze cenzurka dziala ;)

Własnie i to mnie zastanawiało czy możliwe jest jako¶ dogranie tych utraconych danych do obrazu zle nagranej płyty.

PS Krack mi nie przeszkadza ,ale denerwuje mnie to że jak komu¶ nagrywam płytke to słysze patania w stylu :"Co mam zrobić z tym Krackiem , bo płytka mi nie działa"

PS2 Cenzurka działa , no i trochę mnie to denerwuje ;)

nimal 20.01.2004 08:51

coz - jezeli kraca trzeba umiescic w konkretnym miejscu (np nadpisac plik gra.exe) to poradzisz sobie winrarem
wystarczy spakowac kraca z opcja sfx, w zawansowanych opcjach sfxa ustawiajac sciezke do kroej sie ma rozpakowac i zaznaczyc nadpisanie plikow
pozatym bedziesz mogl napisac piekana licencje, ukryc inne okna itp :)

kazik5533 20.01.2004 13:00

Do obrazów można dokładać dowolne pliki np. programem WinIso. Nie obsługuje wszystkich formatów obrazów.

Michael0 20.01.2004 20:06

Cytat:

Napisany przez kazik5533
Do obrazów można dokładać dowolne pliki np. programem WinIso. Nie obsługuje wszystkich formatów obrazów.

Wiem mam ten program.

Michael0 20.01.2004 20:11

Cytat:

Napisany przez nimal
coz - jezeli kraca trzeba umiescic w konkretnym miejscu (np nadpisac plik gra.exe) to poradzisz sobie winrarem
wystarczy spakowac kraca z opcja sfx, w zawansowanych opcjach sfxa ustawiajac sciezke do kroej sie ma rozpakowac i zaznaczyc nadpisanie plikow
pozatym bedziesz mogl napisac piekana licencje, ukryc inne okna itp :)

Kilka razy przy nagrywaniu płytek nagrywałem Kracka w miejsce oryginalnego pliku gra.exe.Wtedy Krack instaluje się automatcznie.Problem jest wtedy gdy
plik spakowany w katalogu CAB.A WinRaR tego formatu nie obsługuje.

nimal 20.01.2004 22:12

yyy, a czy ja pisalem zeby podmienic orginalnego? chodzilo mi o to ze mozesz napisac wlasny instalator dla slodzika (moze faktycznie troche niejasno sie wypowiedzialem ;) ) wlasnie za pomoca winrara chociazby
wtedy wystarczy odpalic stworzony plik zeby slodzik sam sie zainstalwal, mozna nawet taka pcje dodac do menu kontekstowego plyty (w pliku autorun komenda shell - nie zawsze jednak, bo niektore progsy sprawdzaja zawartosc pliku autorun) ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:09.