![]() |
Modyfikacja obrazu zabezpieczonej płyty ,tak by chodziła bez CRACKA
Mam kopie gry The Sims.Została on nagrana zle ,więc znajduje się na niej Cracka
Z tego co wiem jest zabezpieczona SafeDisc V1 ,a na płycie znajduje się kilka plików powi±zanych z zabezpieczeniem.W zwi±zku z tym mam pytanie: Czy można obraz zle nagranej płyty na dysk zmodyfikować tak by działał bez Cracka , może istnieje jaki¶ program do tego ? |
Nie da sie, nie slyszalem zeby to bylo mozliwe, brak danych ktore zostaly utracone podczas zlego kopiowania. Po prostu kopia zostala zle zrobiona i tyle a krack ratuje sytuacje. Jesli masz dostep do oryginalu to zrob dobrze kopie na nowo.
PS A w czym ci ten krack przeszkadza? PS2 heh widze ze cenzurka dziala ;) |
Cytat:
PS Krack mi nie przeszkadza ,ale denerwuje mnie to że jak komu¶ nagrywam płytke to słysze patania w stylu :"Co mam zrobić z tym Krackiem , bo płytka mi nie działa" PS2 Cenzurka działa , no i trochę mnie to denerwuje ;) |
coz - jezeli kraca trzeba umiescic w konkretnym miejscu (np nadpisac plik gra.exe) to poradzisz sobie winrarem
wystarczy spakowac kraca z opcja sfx, w zawansowanych opcjach sfxa ustawiajac sciezke do kroej sie ma rozpakowac i zaznaczyc nadpisanie plikow pozatym bedziesz mogl napisac piekana licencje, ukryc inne okna itp :) |
Do obrazów można dokładać dowolne pliki np. programem WinIso. Nie obsługuje wszystkich formatów obrazów.
|
Cytat:
|
Cytat:
plik spakowany w katalogu CAB.A WinRaR tego formatu nie obsługuje. |
yyy, a czy ja pisalem zeby podmienic orginalnego? chodzilo mi o to ze mozesz napisac wlasny instalator dla slodzika (moze faktycznie troche niejasno sie wypowiedzialem ;) ) wlasnie za pomoca winrara chociazby
wtedy wystarczy odpalic stworzony plik zeby slodzik sam sie zainstalwal, mozna nawet taka pcje dodac do menu kontekstowego plyty (w pliku autorun komenda shell - nie zawsze jednak, bo niektore progsy sprawdzaja zawartosc pliku autorun) ;) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:09. |