Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Napęd wirtualny (https://forum.cdrinfo.pl/f2/naped-wirtualny-30264/)

hefox 21.01.2004 21:32

Dzięki Kraluk, ale po długich cierpieniach okazało się, że winne są pliki zaczynające się na d344 zainstalowane w Windows podczas uprzednich instalacji. Po ich usunięciu instalacja poszła jak po maśle. Pozdrawiam

kraluk 21.01.2004 21:28

Cytat:

Napisany przez hefox
Rada Nimala pomogła, Generic Drive szczęśliwie zniknął. Ale teraz nie mogę zainstalować wyższej wersji niż 3.41. Pokazuje komunikat o sterowniku, który może mieć tę samą nazwę. Zupełnie nie wiem co dalej robić. Uparta bestia.

Skasuj wszystkie pliki tego softu (najprawdopodobniej znajdują się w Program Files) oraz usuń klucze (pliki) rejestru odnoszące się do tego programu.

Edytor rejestru (jakbyś nie wiedział :)):
Start->Uruchom->regedit

hefox 21.01.2004 20:12

Rada Nimala pomogła, Generic Drive szczęśliwie zniknął. Ale teraz nie mogę zainstalować wyższej wersji niż 3.41. Pokazuje komunikat o sterowniku, który może mieć tę samą nazwę. Zupełnie nie wiem co dalej robić. Uparta bestia.

nimal 21.01.2004 08:45

tylko raz musialem usuwac daemona, na jakiejs windzie 98, i wlasnie usuwajac z menagera uzadzen poszlo, coz komp kazdy inny ;)
moze to pomoze:
Cytat:

UNINSTALLATION (Manual):

Enter device manager
In Windows 9x/ME, right-click on My Computer, and click Device Manager
In Windows NT/2000/XP, click Start, click Run, type devmgmt.msc, and click OK
Goto the System section
Delete 'PnP BIOS Extension' - If you unsure whether to delete it, goto the driver tab and click driver details, then check the version of the driver (should be same version as your Daemon-Tools)
Reboot your computer
Follow UNINSTALLATION

hefox 21.01.2004 01:13

Tryb awaryjny nie pomógł. Po otwarciu menedżera bylo chyba pięć generic drive, wszystkie usunąłem. Po zrestartowaniu komputera nadal ta cholera jest

ApproachingEvil 21.01.2004 00:01

mozna odpalic w trybie awaryjnym
wtedy wyrzucic z menedzerka
i potem jeszcze wszystkie wpisy z rejestru i z plikow *.ini z kat. windy :D powodzenia = zabawa na kilka godzin

Y@nkee_PL 20.01.2004 23:44

no o to wlasnie chodzi nimal, ze wywalenie tego z menedzera urzadzen nic nie dawalo, restarcik i masz to wirtualne urzadzonko spowrotem, mimo ze deamona juz nie ma zainstalowanego :blee:

nimal 20.01.2004 23:38

stare daemoniki walecznie broninia sie przed deinstalacja - dopiero w nowych mozliwe jest deinstalowanie
zawse mozesz usunac uzadzenie (oczywiscie po wczesniejszej deinstalacji daemona) - napedu dvd na scsi z poziomu menagera uzadzen, to rozwiarze Twoj problem ;)

Y@nkee_PL 20.01.2004 23:18

no i w ten sposob zalatwiles sam siebie
mialem to samo i nie udalo mi sie znalezc rozwiazania
naszczescie mialem obraz partycji i to mnie poratowalo
no ale sprobuj odinstalowac teraz ta nowa wersje i zaintsaluj ta stara, spodziewam sie ze do tego dolozy ci sie jeszcze kolejny naped i bedzie to samo co z nowsza wersja, czyli wylaczone napedy wirtualne ale ten smiec bedzie wisiec :blee:

hefox 20.01.2004 19:54

Napęd wirtualny

Zainstalowałem nową wersję Daemon Tools na poprzednią. Prawdopodobnie przed tym nie wyłączyłem jednego wirtualnego napędu. Po instalacji niestety mimo wyłączenia w tym nowym programie wszystkich czterech urządzeń cały czas mam zainstalowany Generic DVD-ROM v 1.0. Próby usunięcia go z menedżera urządzeń są nieskuteczne, gdyż po zrestartowaniu pojawia się ponownie. Proszę o radę jak się z nim uporać. Zaznaczam, że juz odinstalowywałem całkowicie DT i instalowałem ponownie i nic to nie dało.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:12.