![]() |
HELP:MP3 jak ISO
Witam,
jestem posiadaczem albumu całego w jednej MP3-ce, do pliku jest pliczek .cue z opisanymi trackami. Niestety żaden programik nie radzi sobie z tym problemem. Nero się wiesza jak podaje mu lokalizacje pliku .cue, fireburner wypala odpowiednią ilość ścieżek i ich czas jest właściwy, ale wszystkie są takie same (piersze kilka minut tej mp3 - każda ścieżka zaczyna się od początku pliku mp3). Mam nadzieje, że nie będe musiał tego kroić na kawałki. Pozdrawiam |
hmm... nero sie nie wiesza, ono tylko tak wyglada :D
zostaw to nero az sie "odwiesi" wtedy bedziesz mogl wypalic, nie wiem ile to nero bedzie myslec, ale jak ostatnio to robilem to chyba 5 min tak sobie wisial :) drugi sposob to Feurio, jak chcesz to walcz ;p |
Ciekawe ...
Też tak pomyślałem, zostawiłem go na chwile, zjadłem obiadek i obejrzałem wiadomości i nic. Podobno pomoże jak zminie w .cue FILE z MP3 na WAVE.
Dzięki za rade. Jak coś opracuje to napisze :mruga: Pozdrawiam |
no to walcz z Feurio!
opis tego programu znajdziesz >> TUTAJ << |
Eureka
Problem leżał w formacie MP3-ki, plik był zakodowany jako VBR, po przekodowaniu na CBR problem zniknął (Nero myślał koło 30 sek.)
Pozdrawiam |
stare poczciwe Nero 8)
ale widac VBR mu nie sluzy :glaszcze: |
Po co takie armaty typu VBR->CBR.
Nie lepiej było zrobić z tego wava i zmienić nazwę w .cue z cośtam.mp3 na cośtam.wav? Przy rekompresji tracisz na jakości (dużo). |
CBR 192kbps
przeformatowanie z VBR na CBR 192 nie da żadnej straty, bo elementy o niższym bitracie zostaną wypełnione, więc zwiększyła się objętość pliku bez spadku jakości.
Po za tym konwersja z VBR do CBR jest dość szybciutka. Pozdrawiam |
Cytat:
Bez pogorszenia jakości to najwyżej do wava (RAW PCM) można. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:44. |