![]() |
Zewnętrzny Dysk Twardy
witam,
tak sie przygladam zewnetrznym dyskom 160-200giga, pytanie moje to czy taki zewnetrzny dysk podlaczany przez USB 2.0 lub FireWire moze tak samo chodzic dniami i nocami jak normalny twardziel w srodku ?? shuma02 |
Oczywiscie ze tak, u mnie w pracy na tzw montarzach nieliniowych (montarz wszelkich programow) stoja wlasnie takie dyski o ogromnych pojemnosciach. Dostaja w du** tylko swist idzie, bez problemow.
|
ja mam 120 GB na zewnętrznym dysku USB 2.0 Hi Speed (480 MB/s) i chodzi bardzo ładnie... nie grzeje sie bo w zewnętrznej kieszeni mam dmuchawę i bardzo ładnie wietrzy - tylko tu nie mówię o zewnętrznym dysku, a zewnętrznej kieszeni na normalny dysk... polecam - jakby co zawsze mozna ją zabrać i schowac do lodówki... :)
|
A gdzie i za ile mozna dostac taka kieszen ??
|
Cytat:
Uzywam podobnej ze zlaczem USB 2./1.1 model VP 8054V z adapterem VP8258 USB 2.0 SmartDOCK. Jest 5 modeli Moble Rack tej firmy, i MOMOBAY z Firewire?USB2.0 (ten jest aluminiowy, bez chlodzenia. |
Jeżeli chodzi o kieszenie na USB to co widzialem mieściło sie w granicach 160-290zł (290zł był aluminiowy i był na USB 2.0 i IEEE 1394)
http://www.fen.pl/ |
ja mam z zanajomionej firmy REVOLTEC WEGA Q + chłodzenie wewnętrzne, usb 2.0 hi speed, 1.1, IEEE 1394 - cena detaliczna 340 pln...
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:13. |