Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Przy tworzeniu obrazu płyty nagrywarka zatrzymuje się (Yamaha8424S) (https://forum.cdrinfo.pl/f2/przy-tworzeniu-obrazu-plyty-nagrywarka-zatrzymuje-sie-yamaha8424s-3029/)

segal 31.05.2001 09:05

Przy tworzeniu obrazu płyty nagrywarka zatrzymuje się (Yamaha8424S)

Dlaczego tak może się dziać. Nagrywam na WinOn3.6

gAzZzZoR 31.05.2001 22:25

Cytat:

segal (31-05-2001 09:05):
Powodem moze byc np. blad na plycie lub wlaczone dma.

Na moim cidiku (actima) sie wisał na bledzie i koniec... Nic dalej nie szło ... I nawet mu burnproff w moim Teac w54E nie pomogł :-D :) :-D

a swoja droga płyta jeszcze moze byc zabezpieczona, a jest tez ostrzezenie (gdzies) ze przy dma moze sie cos wisac

Pozdro. Gazor

segal 01.06.2001 09:06

Cytat:

gazor (31-05-2001 22:25):
Cytat:

segal (31-05-2001 09:05):
Powodem moze byc np. blad na plycie lub wlaczone dma.

Na moim cidiku (actima) sie wisał na bledzie i koniec... Nic dalej nie szło ... I nawet mu burnproff w moim Teac w54E nie pomogł :-D :) :-D

a swoja droga płyta jeszcze moze byc zabezpieczona, a jest tez ostrzezenie (gdzies) ze przy dma moze sie cos wisac

Pozdro. Gazor
Dzięki za odzew. Ale gdzie szukać tego dma (nie jestem aż tak oblatany w te klocki)

Beerman 01.06.2001 09:41

Cytat:

Dzięki za odzew. Ale gdzie szukać tego dma (nie jestem aż tak oblatany w te klocki)
Kurde , to bedzie szlo mnie wiecej tak : Mój komputer / właściwości / menedżer urzadzeń / CD-ROM / [tu wybierasz nagryware] / właściwości / ustawienia. I odznaczasz DMA.

Ufffff...... :)

Mickey 01.06.2001 10:11

A ciekawe jak On ma znaleźć to DMA skoro jego nagrywarka jak sam pisze to Yamaha 8424S-czyli SCSI.

Powodzenia we włanczaniu DMA dla Nagrywary.
Swoją drogą możesz włączyć/wyłączyć DMA dla HDD

gAzZzZoR 01.06.2001 23:10

Cytat:

Mickey (01-06-2001 10:11):
A ciekawe jak On ma znaleźć to DMA skoro jego nagrywarka jak sam pisze to Yamaha 8424S-czyli SCSI.

Powodzenia we włanczaniu DMA dla Nagrywary.
Swoją drogą możesz włączyć/wyłączyć DMA dla HDD

A fakt, nie zauważyłem.

To pozostaje cos z scsi i blad (zabezpieczenie) na plycie

Jerry 18.07.2001 01:46

Miałem podobny problem. Podczas nagrywania mp3 na płytke audio ni z tego ni z owego raz na 3 piosence raz na 13 zresztą niebyło na to regóły zawieszała sie nagrywarka tzn. twardziel wysyłał dane do nagrywarki a nagrywarka przestawała nagrywać. I co sie okazało. ??? Po zepsuciu około 15 płytek doszedłem do tego. Podczas pierwszego uruchomienia programu do nagrywania a jest nim WinOnCd 3.8 PE program pyta gdzie ma przechowywać tymczasowe pliki które akurat nagrywa.On sam chciał je ładować do TEMPA a ja mu wskazywałem katalog na partycji d:. przy następnym format c: i instalacji WinOnCd niezmieniałem miejsca do przechowywania plików tylko pozwoliłem mu je zapisywać do Tempa i od tego czasu nie zepsułem żadnej płytki. Niewiem dlaczego tak sie działo ale w moim przypadku pomogło co mnie bardzo zdziwiło a jednak działa teraz bez błędów.

8) Jerry 8)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:23.