![]() |
Problem z nagrywaniem na Samsungu sw252 52-32-52
Witam wszystkich!
Jako że jestem Żółtodziobem, moja prośba urasta do rangi wielkiego problemu. Pomóżcie, Bracia Fachowcy! Kłopot rysuje się tak... Nie mam żadnych problemów z nagrywaniem o ile klonuję płyty w locie. Jeżeli jednak w jakikolwiek sposób użyję do tego HDD, nagrywanie kończy się ZAWSZE w tym samym momencie (ok. 6-7 %). Nie ma znaczenia czy próbuję nagrać kompilację czy też sklonować płytke z tworzeniem obrazu na HDD. Efekt zawsze ten sam. Przyznacie, że kłopot wielki. Z góry dziękuję za wszelką pomoc, Pozdrawiam Wojtek |
Aile masz miejsca na dysku twardym?
|
Może poprostu wystarczy zrobić porządek na dysku- wywalić to co niepotrzebne.
|
a udma dla dysku wlaczone? a moze nagrywarka i hhd sa przypieta na tej samej tasmie? jezeli to nero, a system oper to winxp/win2k3 to albo nagrywaj z konta admina albo sciagnij odpowiedniego patcha ze strony ahead'a
|
Cytat:
|
Cytat:
Komputer ma 2 tygodnie to chyba UDMA jest włączone.. Jak to sprawdzić? Nagrywarka jest podłączona do osobnej taśmy z DVD. Nagrywaczka jest na Master.. Jestem jedynym użytkownikiem winxp, więc też nie powinienem mieć problemu z uprawnieniami. Z patchem - zaraz zadziałam. Dzięki |
Cytat:
|
udma sprawdzasz z panelu sterowania>system>menagre uzadzen (na trzeciej zakladce)>kanaly ide>kanal podstawowe>droga zakladka>dma jezeli dostepne
i zobacz co masz podspodem napisane - powinno byc UDMA jezeli jestes jedynym uzyszkodnikiem i masz uprawnienia admina to patcz Ci niepotrzebny |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:41. |