![]() |
Fifa 2004 problem
Pożyczyłem od kumpla FIFE 2004, która u niego działa jak złoto a u mnie nie ma w niej dĽwięku. Już nie wiem co mam z tym fantem zrobić. Bawiłem się w ustawienich gry i karty dĽwiękowej i nic z tego. Posiadam SoundBlastera 128 i do tej pory wszysto na nim działało. Prosze o pomoc.
|
Nowe stery powinny pomóc, może gra jej nie obsługuje.
|
Odinstaluj kartę dĽwiękowa ze sterami , restart. Po wykryciu nowego sprzętu pozwól mu zainstalować stery z windozy. U mnie pomogło.
|
Po wizycie na stronce creativa okazało się, że mam najnowsz± wersje sterowników a ich przeinstalowanie na windowsowskie nic nie dało. Może jakie¶ inne propozycje ???
|
A ja mam pytanie. Czy gra jest jako¶ zabezpieczona?? Bo to może SecuRom i dlatego nie ma dĽwięku. ( w TOCA Race Driver i Colinie 3 też były problemy z dĽwiękiem). Ja się tam w sumie zabardzoo nie znam no ale...
|
ClonyXXL 2.0.1.5 wykrywa SafeDisc 2.9 ale chyba gdzie¶ czytałem że FIFA 2004 jest zabezpieczona SafeDisc'iem 3.0 albo nowszym. Co do TOCA Race Driver i Colina 3 to z tego co pamiętam te gry były chyba zabezpieczone SecuRom new. Dodam może że moja kopia fify jest "legalna inaczej"...
|
Sprawa się rozwi±zała. Znalazłem oryginaln± płytkę ze sterownikami do tej karty, zainstalowałem je i teraz dziwęk chodzi jak złoto. A tak swoj± drog± to dziwne, że na starych sterach działa a z nowymi ma problem ;). Dziekuję wszystkim za pomoc i pozdrawiam.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:41. |