Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Nero Recode!!!!!!!!!!!!!!!! (https://forum.cdrinfo.pl/f15/nero-recode-30331/)

BD 05.05.2004 09:55

NIe mialem czasu dokladnie sie pobawic Nero Record 2 ale widzialem tam cos takiego ze mozna zgrywac wybrane kawalki z roznych zrodel (kilku plyt DVD) i z tego zmontowac wlasna plyte DVD. Poza tym dodano sporo nowego wzgledem 1 wersji

IDEJ milo Cie widzec ;)

ideJ 05.05.2004 02:24

@BD:
Witamy z powrotem! :)
Co racja to racja.. spośród transkoderów chyba tylko oba freeware'owe (DVDShrink i ReJig) nie potrafią usuwać dodatków. Zmowa jakaś czy cuś ^_^

BD 05.05.2004 00:34

Recode 2 rowniez usuwa dodatki :D

M@X 04.05.2004 23:35

Oj czepliwys, naprawde... ;-D

ideJ 04.05.2004 23:29

Cenę ma równie atrakcyjną co DVDShrink? ;) W takim ujęciu dość ciężko będzie dokopać DVDShrink'owi ^_^

M@X 03.05.2004 19:59

Ja uzywam CloneDVD (ofkoz od Elby). Przesiadlem sie z DVD Shrink i nie zlauje - mozliwosci niemalze identyczne, tyle ze usuwa dodatki, co zwieksza jakosc o te pare procent. Jak zwykle nei ma rozy bez kolcow - nie dekoduje CSS i trzeba najpier cala plyte DVD zgrac na HDD...

asternik 01.05.2004 18:38

Proszę o pomoc jestem nowicjuszem w nagrywaniu NeroBR i mam problem ze znalezieniem stronki z plug-inem multichannel i DVD-Video do p/w programu z gory dziękuje i pozdrawiam

BD 01.05.2004 16:29

A ktos sie bawil Recode 2? Mozna pobrac uaktualnienie z www.nero.com.

Wg mnie wersja wypada lepiej niz Shrink przynajmniej jak chodzi o nowe mozliwosci ktorych raczej nie widzialem w Shrinku.

ideJ 04.02.2004 23:54

Pokaz mi, proszę, w moim poście miejsce w którym napisałem, że nie ma różnic. Nie wiem co prawda czy oglądam akurat z 5m ale jednak DVD oglądam na TV a nie na monitorze.
edit:
I jeszcze jedno.. nawet przy pomocy CCE można bardzo ładnie s******yć film i wcale nie jest to takie trudne jakby się zdawało.

Olav_Basoski 04.02.2004 23:47

Nie no jasne. Jak oglądasz filmy z odległości 5 metrów to jasne że nic nie widzisz. Puść se na kompie i zrób powiększenie klatek - i co różnicy nie widzisz ?

ideJ 03.02.2004 23:05

Nero Recode i DVD Shrink używają dokładnie tego samego algorytmu. Autorem obydwu (przynajmniej części odpowiedzialnej za transkodowanie dvd-dvd) jest ten sam człowiek. Co tu ma wspólnego DX to juz absolutnie nie rozumiem. "Rendering obrazu" ? Chodzi Ci o podgląd? Tu wszystkie programy używają DX (m.in. po to on powstał).
Powszechna opinia jest taka, że IC8 faktycznie daje najlepszy obraz. Jednak ani Nero Recode ani DVDShrink nie ustępują mu aż tak bardzo.
Umieszczenie w tym samym poście IC, DVD Shrinka i CCE zdawałoby się świadczyć, że nie do końca wiesz jak działają te programy i jakie mają ograniczenia.

Olav_Basoski 03.02.2004 05:38

Hahahaha ! DvdShrink jest lepszy od Nero Recode ? Ludzieco wy gadacie ! Zrobiłem testy na kilkudziesięciu filmach i wyszło jak na dłoni. Nero Recode jest chociaż zaopatrzony w biblioteke (mpeg-2), która wspiera transcoding tego formatu. A czego uzywa shrink w trakcie "zmniejszania" ? A co z renderingiem obrazu ? Pozostaje chyba tylko systemowy DirectX 9.0.
Generalnie oba programy są siebie warte, bo i tak nie dorównają Pinnacle Instant Copy, czy też Cinema Craft Encoder.

Popielaty 25.01.2004 14:53

Ja też używam DVD Shrink 3.1 jest super i do tego całkiem darmowy co znaczy że można go legalnie używać. Moim zdaniem to całkiem spoko program jeszcze mnie nie zawiódł. A pytanie czy potrzebuje serial to na forum pytanie nie na miejscu. Pozdrowionka !!!

Lechu54 25.01.2004 14:41

Bardzo dziekuje za pomoc! POMOGŁO!! Nie znalem wczesnien programu DVD Shrink! Jeszcze raz thx pozdr:)

ja_jonasz 22.01.2004 21:11

w takim razie sorki - pzdr

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:06.