![]() |
Odczyt CD-TEXTu
Witam !
Próbuje odtworzyć płytę audio z cd-textem programem JetAudio i nic z tego ;pokazuje tracki a nie tytuły.W programie mam zaznaczone czytaj CD-Text .Płyta ma nagrany CD-text co sprawdzałem w CLONE CD (podał info że jest )i w NERO jak przygotowywałem płytę do kopiowania to wywalił mi listę tracków a pod spodem drugą listę z wykonawcą i tytułami utworów..... Co robię źle ? |
Musisz odzczyt płytki przestawić w tryb cyfrowy. Przełączik znajdyje sie nad equalizerem.
|
najlepiej sprawdzic cd-text w Nero funkcja "wyswietl info o nosniku"
ja pamietam ze nic nie musialem przestawiac zeby czytalo mi cd-text |
Srawdzałem w NERO info o nośniku i tytuły są.Nie wiem gdzie jest ten przełącznik możesz okreslić go jednoznacznie.....
|
Ilość załączników: 1
Przełącznik jest zaznaczony na screenie strzałką (przestaw z A na D), a jak dalej nie będzie cd textu to kliknij w Album>Read CD-Text.
POZDRAWIAM |
Dzięki za pomoc ale nic z tego.Mam wszystko zaznaczone .JetAudio nie pokazuje tytułów choć w NERO je wyświetla......Nie wiem o co chodzi.....
|
Może się zdarzyć tak w przypadku, jeśli włożyłeś wcześniej taką samą płytę, ale bez CD-TEXT'u i program czyta ze swojej bazy.
Spróbuj sprawdzić CD-DA Extractorem, dla pewności wykasuj cdplayer.ini |
Użyłem CD-DA extractor włączając Riper CD i odczytał wykonawcę i tytuły.A JetAudio nadal nie....
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:48. |