Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Najlepsze płyty (https://forum.cdrinfo.pl/f2/najlepsze-plyty-30389/)

Esiek 01.02.2004 15:20

Co do cdrw to fakt po przejściu z Liteon 48x12x48 na 52327S na słabszych cdrw poprostu nie da sie nagrywac. Totalna sieczka w c2.....Testowałem chociażby na akoss cdrw na starej palarce wszystko git a na tym nowym "demonie szybkosci" poprostu nie da sie nagrywać:( A co do sigm cdrw to nie wiem nie testowałem na 52327s ale na starym litku problemów nie było, zawsze równiutkie 12x.

VIZZARD 01.02.2004 00:28

Cytat:

Napisany przez rfs
Ja mam sigmy, ale cdrw. Widać, że pod nadrukiem było coś innego. Najciekawsze jest to, że choć na wszystkich jest napisan 12x to jedna chce się nagrywać max. 10x. Teraz na nowej nagrywarce widzę z nimi problem :( Wszesniej na Teacu 8x nagrywaly się ok, a teraz wiele uszkodzonych sektorów :( Jedyna zaleta (chyba) to cena około 2,8 zł za 700mb

No to tak jak CDRW Mediastore - na Teacu W540E - dobre płytki z prędkością nagrywania chyba x10, natomiast na 52327S prędkość nagrywania to x4 i taka sieczka C1 C2, że @#$@$#!#$@$#$@$#! Potwierdzam jedynie z własnego doświadczenia to co w kilku tematach na forum już się pojawiało.

rfs 31.01.2004 22:32

Ja mam sigmy, ale cdrw. Widać, że pod nadrukiem było coś innego. Najciekawsze jest to, że choć na wszystkich jest napisan 12x to jedna chce się nagrywać max. 10x. Teraz na nowej nagrywarce widzę z nimi problem :( Wszesniej na Teacu 8x nagrywaly się ok, a teraz wiele uszkodzonych sektorów :( Jedyna zaleta (chyba) to cena około 2,8 zł za 700mb

ApproachingEvil 29.01.2004 23:33

Cytat:

Napisany przez Esiek
Ja nagrywam na sigmach juz od ok 2 lat i nieraz zdarzyło się nagrać x48 i do tej pory wszystkie dane są 100% czytelne (nawet te sprzed 2 lat) i nie ma żadnych błędów, naprawde nie wiem o co wam chodzi....

8) DOKŁADNIE :piwo:

Esiek 29.01.2004 22:42

Ja nagrywam na sigmach juz od ok 2 lat i nieraz zdarzyło się nagrać x48 i do tej pory wszystkie dane są 100% czytelne (nawet te sprzed 2 lat) i nie ma żadnych błędów, naprawde nie wiem o co wam chodzi....ostatnio na sigmach nie nagrywam bo niestety w moim otoczeniu sklepowym cos znikły a szkoda.

Martin_TP 27.01.2004 13:32

Cytat:

Napisany przez ApproachingEvil
a co jest nie tak z tymi przedrukami? weim,ze lepiej kupic oryginalne... ale jednya roznica miedzy nimi to wlasnie ten nadruk... przeciez przedruki to odpadki spowodowane blednym nalozeniem warstwy ochronnej a nie nosnika danych
mi generalnie bez roznicy co napisza na plytce
pewno na przedrukach ciezko z dobrym wywarzeniem,ale mozna je przeciez palic 12x albo 16x ijest wszystko ok (uzywam roznych przedrukow od kilku lat i wszystkie dzialaja bez zadnych bledow c2!)

Myslisz sie bo to nie jest jedyna roznica. Przedruki to sa plyty ktore nie przeszly testow jakosciowych lub odpaldy z innych przyczyn u macierzystego producenta (np. TDK).. ktory zamiast wywalic plyty na smietnik, odsprzedaje je za grosze innym firmom - i tak w tym przypadku taka Sigma drukuje sobie na tym swoj wlasny nadruczek firmowy. Pozatym plyty takie to sa rozne partie od roznych producentow - poprostu taka Sigma zbiera odrzuty z roznych fabryk i sprzedaje potem te plyty.

pawelblu 27.01.2004 10:33

Z tanich plyt jeszcze bardzo dobre sa Xdisc Flash. Swego czasu cala gielda na nich palila :)

ApproachingEvil 27.01.2004 10:26

Cytat:

Napisany przez Martin_TP
Sigma - te plyty to przedruki z odrzutow roznych innych marek. Poza dodatkowa warstwa nadruku :D - te plyty za wiele nie sa warte.

a co jest nie tak z tymi przedrukami? weim,ze lepiej kupic oryginalne... ale jednya roznica miedzy nimi to wlasnie ten nadruk... przeciez przedruki to odpadki spowodowane blednym nalozeniem warstwy ochronnej a nie nosnika danych
mi generalnie bez roznicy co napisza na plytce
pewno na przedrukach ciezko z dobrym wywarzeniem,ale mozna je przeciez palic 12x albo 16x ijest wszystko ok (uzywam roznych przedrukow od kilku lat i wszystkie dzialaja bez zadnych bledow c2!)

pawelblu 26.01.2004 17:48

Cytat:

Napisany przez Chińczyk
Dziwne, bo to przecież jeden z niewielu nosników do stacjonarnych nagrywarek.

To ze cos sie nagra w wiezy (czyli CDR Audio) to nie znaczy ze w kazdej wiezy sie odczyta. Ja mowie oczywiscie o odczycie, bo nagrywam na Litku :) i jakos mi ten czarny dysan na wiezy nie chodzi, choc sa to niezle plyty, no ale mniej kompatybilne niz inne.

Zofer 26.01.2004 16:36

Ja używam standardowo płytek Verbatima albo Emtec'a. Ostatnio kupiłem płytki Sony i całkiem nieźle się je nagrywa. Pozdrawiam

Martin_TP 26.01.2004 01:57

Sigma - te plyty to przedruki z odrzutow roznych innych marek. Poza dodatkowa warstwa nadruku :D - te plyty za wiele nie sa warte.

ApproachingEvil 26.01.2004 00:16

no u nas jest troche tego i w sklepach i w "hurtowniach"
ewentualnie moze byc jeszcze "Sigma Blue 48x" z jasno ineb. spodem jak ktos dorwie

JaHo 26.01.2004 00:12

Cytat:

Napisany przez ApproachingEvil
a skoro mowa o plytkach,to czy moglby ktorys z posiadaczy napedow liteon zrobic test c1 plytki "Sigma Silver-blue Highspeed" z taka bardzo ladno ciemna niebieska warstwa spodnia
prosze :)

Gdzie nabyłeś ten wynalazek?

ApproachingEvil 25.01.2004 22:33

a skoro mowa o plytkach,to czy moglby ktorys z posiadaczy napedow liteon zrobic test c1 plytki "Sigma Silver-blue Highspeed" z taka bardzo ladno ciemna niebieska warstwa spodnia
prosze :)

Chińczyk 25.01.2004 22:31

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Moja wieza sie poci z Dysanem Black :(

;p

Dziwne, bo to przecież jeden z niewielu nosników do stacjonarnych nagrywarek.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:05.