Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DVD-Video (https://forum.cdrinfo.pl/f13/)
-   -   Zabezpieczone plyty DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f13/zabezpieczone-plyty-dvd-30404/)

zorg 26.02.2004 09:35

najlepiej to z netu,chyba ???

mary67 26.02.2004 00:14

Dzięki za podpowiedź, ale okazało się że płytka była uszkodzona.

t_e_l 15.02.2004 15:45

DVDFab możesz ściągnąć tutaj

http://www.dvdfab.com/

a AnyDVD tutaj

http://www.slysoft.com/en/anydvd.html

co do DVDXCOPY to nie mam pojęcia

maxboa 15.02.2004 12:57

Powiedzcie z kad prac te programy

Maras2 15.02.2004 12:05

Cytat:

Napisany przez mary67
Ja również używam tylko DVDxCOPY głównie wersji 1.5.2 i uważam że to świetny program. A jednak próbując przegrać film Epoka Lodowcowa program nie może sobie poradzić z zabezpieczeniem płyty. Platinum i DVD Decrypter także. Narazie nie wiem czym to zrzucić na HDD.

Spróbuj DVDFab. Jeszcze się niespotkałem, żeby jakiegoś zabezpieczenia nie rozkodował.

konrad 15.02.2004 11:02

Sprawdz AnyDVD 3.3.2.1 mi ten prog wszystko zwala na twardziela (jak narazie) bez problemu

mary67 13.02.2004 22:28

Ja również używam tylko DVDxCOPY głównie wersji 1.5.2 i uważam że to świetny program. A jednak próbując przegrać film Epoka Lodowcowa program nie może sobie poradzić z zabezpieczeniem płyty. Platinum i DVD Decrypter także. Narazie nie wiem czym to zrzucić na HDD.

ns3 29.01.2004 00:37

Ja wypalam tak zgrywam shrinkiem na hdd w pelnej wersji czasami ponad 6 giga potem zamykam shrinka i wlączam Clone DVD gdzie zaznaczam opcię nagrywania na płyte wycinam wszystko co niepotrzebne menu napisy itp.wszystko dziala Clone zmiejsza automatycznie wielkość pliku ,aby zmieścił się na płycie.

zorg 27.01.2004 21:01

swiete slowa ! dvdxcopy jest the best

ttasman 27.01.2004 19:59

Sprubuj dvdx copy platinium.program sam usuwa zabezpieczenia i kompresuje na 4,3 gb a potem go nagrywa jeżeli bedziesz chciał.Prosty w obsłudze ale skuteczny.Używam tylko tego programu a wypaliłem już z 30 filmów i wszystko ok.Naprawdę warto sprubować

Qleczka 25.01.2004 01:09

Cytat:

Napisany przez kloncd1
słuchaj zripowałem film zabezpieczony na dysk dvd descryptorem (film zajmuje 5,5gb) nie ważne

Wazne, plyta nagrywalna ma pojemnosc ok. 4.464GB, czyli musi film miescic sie w tym zakresie. W tym przypadku jest za duzy i wywala ci blad podczas nagrywania..

Cytat:

Napisany przez kloncd1
Co mam zrobić aby dvd descryptor podczas ripowania danego filmu (bez menu i dodatków) tworzył mi pliki które nadawały by się bezpośrednio już do nagrania?

Decryptor tego nie robi, ale mozesz nagrac caly film z dodatkami na hdd, jednoczesnie usuwajac zabezpieczenie (opisal to wyzej dinozaurek).

Opisze jak postepuje, gdy mam film dluzszy, uzywajac dvdshrinka 3.1:

1. Uruchamiam shrinka, potem open disk, czekam 2-3 minuty az sprawdzi strukture i jakosc filmu i dodatkowego materialu dvd.

bez wycinania materialu:
2. Ustawiam "full Disk"
3. Main Movie ustawiam na "Automatic", reszte na "custom Ratio" (tym sposobem nie ma mozliwosci przekroczenia pojemnosci plyty nagrywalnej 4,46GB.
4. Przy "Custom Ratio" w "Menus", "Extras" itp. ustawiam w granicach 50% (lub wyzej jezeli sie nie da osiagnac 50%), w "Main Movie" natomiast wycinam sciezki audio i subtitles ktorych nie chce (procent kompresji jest ustawiany automatycznie)

z wycieciem dodatkowego materialu i menu:
2. Ustawiam "Re-author"
3. W prawej kolumnie ustawiam zakladke DVd Browser i kopiuje z "Main Movie" przeciagajac "Title 1" (lub title 2, ..3, ..4, ..5,.. - jest to wlasciwy film i poznac po tym ze ma wielkosc kilka GB i podaje czas trwania filmu) do kolumny lewej "DVD structure" pod katalog DVD
4. Zaznaczam w lewej kolumnie przeciagnięty plik (title..), nastepnie w prawej zmieniam na compression settings. Zostawiam/ustawiam automatic i wycinam sciezki audio i subtitles ktorych nie chce (procent kompresji jest ustawiany automatycznie i sie zwieksza poprzez usuniecie niepotrzebnych sciezek)

Dalsze czynnosci z wycietym i nie wycietym materialem:
5. Jezeli osiagnalem po tych zabiegach w "Main Movie" ponad 72% to jakosc bedzie zadowalajaca (im wiecej procentow tym lepiej)
6. Mozna juz robic "matryce" DVD-Video na HDD uzywajac opcji Backup.
Dla lepszej jakosci filmu ustawiam w Backup options "Perform deep analysis" (wydluza to czas o kilkanascie minut, ale jakosc filmu po kompresji jest lepsza)
7. Jezeli chce aby plyta po wlozeniu startowala np. z Audio AC3-English i subtitles Polish to wchodze (przed uzyciem opcji Backup) w Edit/Preferences/Stream Selections (Audio language na English AC3, subpicture language na Polish). Sprawdzasz przy okazji czy masz ustawione w Preferences Target DVD na DVD-5 4,7GB)
8. Wypalam plytke nero albo np. clone DVD (np. u mnie prawidlowo chodzi z nero tylko w wersji 5.5)

Czas przygotowania ok. 1,5h, ale warto poczekac bo jakosc jest bardzo dobra i obsluga jest prosta :)
-------
Qleczka

dinozaurek 24.01.2004 15:46

Uruchamiasz DVD Decrypter i w opcji MODE zaznaczasz FILE a w opcji EDIT zaznaczasz SELECT ALL . I ripujesz . Jeśli film na poniżej 4,5 to uruchamiasz CLONE DVD ( Nero nie polecam - mam złe doświadczenia ) ZAPISZ ISTNIEJĄCE PLIKI i dalej . Film po 30 min. jest gotowy . Jeśli natomiast ma powyżej 4,5 to uruchamiasz DVD SHRINK i wycinasz niepotrzebny materiał aby uzyskać 4,5 i ponownie Clone . I musi działać nie ma bata .

kloncd1 24.01.2004 14:54

słuchaj zripowałem film zabezpieczony na dysk dvd descryptorem (film zajmuje 5,5gb) nie ważne ale pliki te zaczynają się od Vts_05_0.bup Vts_05_0.ifo Vts_05_0.vob itd i niema tam plików (Video_ts.bup ,Video_ts.ifo, Video_ts.vob). Gdy przeżucam te pliki do nero (dvd video) i chce nagrac wyskakuej mi błąd o jakiejś niezgodności.Co mam zrobić aby dvd descryptor podczas ripowania danego filmu (bez menu i dodatków) tworzył mi pliki które nadawały by się bezpośrednio już do nagrania?

Qleczka 24.01.2004 14:12

Cytat:

Napisany przez kloncd1
backup został zrobiony kopią shirk 3.1.4beta
Mam pytanie czy dvd decryptorem mozna skompresować film (mniej więcej jak w shriku) czy ten program nieposiada opcji kompresji filmu.

Sorry, ale piszesz tak niejasno ze ciezko jest Ci pomoc.
Dvd Decryptor nie ma mozliwosci kompresji - sluzy do kopiowania plyt DVD z zabezpieczeniami na hdd. Gdyby potrafil jeszcze to co shrink - to ten drugi nie bylby potrzebny.

Napisz jeszcze tylko w ktorym miejscu ci sie wywala (kompresja czy zapis) czym zapisujesz, predkosc zapisu , jaka plytka, ile zajmuje miejsca w MB katalog z filmem po skompresowaniu shrinkiem. Pytam bo ja uzywam shrinka do dekompresji (przerzucilem sobie w ostatnich 3 tygodniach ok. 20 filmow) i wszystkie potem nagrane w nero 5.5 chodza bez problemu. Probowalem tez zapis w nero 6.3.0.2 ale na przywitanie zniszczyl dwie dvd-rw (jedna "przerobil" na dvd-r, a druga jest niewidzialna dla dvd) wiec wrocilem z powrotem do nero 5.5.
Zreszta moze wieczorkiem pobawie sie filmem nad ktorym siedzisz ;)

kloncd1 24.01.2004 09:10

backup został zrobiony kopią shirk 3.1.4beta
Mam pytanie czy dvd decryptorem mozna skompresować film (mniej więcej jak w shriku) czy ten program nieposiada opcji kompresji filmu.Odpiszcie bo to teź jest ważne.
Jaki jest najepszy program który zdejmuje zabezieczenia z płyt.
THX

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:42.