![]() |
LG-GCE 8523 - Problem przy NAGRYWANIU !!!
Posiadam nagrywarkę LG GCE 8523B. Mam następujący problem, przy nagrywaniu płyt z danymi prędkością x24 lub x32 średnio czas nagrania wychodzi około 5 minut (Ultra Dma jest załączone w menadżerze urządzeń) więc jest z lekka dziwny ten czas nagrania. Drugą rzeczą jest to że w trakcie nagrywania , nagrywarka momentami jakby zwalniała i przyśpieszała, na niektórych płytach widać wypalone takie jak gdyby odstępy w kolorze , i praktycznie nie idzie odcztać takiej płyty w cd romie. Czy nagrywarka jest zepsuta. Posiadacze wyżej wymienionego modelu pomóżcie co mam robić. Z góry dzięki za wszystkie posty. Pozdrawiam.
|
Problem ten z przerwa pojawia sie u mnie jak podczas nagrywania zostanie w jakims momencie maxymalnie obciazony procek albo dysk twardy... czyli:
-koniecznie wylacz antywirusa! -podczas nagrywania nie wlaczaj zadnych "ciezkich" programow ni gier -i sciagnij i zainstaloj stery do motherboarda -jak masz odwaga to sciagnij firmware do nagrywarki w wersji 1.04 (ewentualne niepowodzenie grozi padnieciem nagrywarki = twoja odpowiedzialnosc) |
Dzięki bardzo
Czy ty np sciągnołes nowy frimeware do nagrywarki i czy ci wszystko ok po uaktualnieniu biosu( tzn czy czas nagrywania skrócił się albo coś innego). wiesz boję się sam przeprowadzać tego typu zabiegi na sprzęcie
|
ja zauktualizowalem, czas nagrywania ten sam ale mialem od poczatku niecale 3min
a aktualiza przebiega szybko, bezpiecznie i samoczynnie pod winda. wystarczy sciagnac i uruchomic jak napiecie ci nie siadnie i nie bedzie plytki w palarce,to powinno sie udac |
Witam
DZisiaj to już nie rozumiem normalnie (rano nagrywałem dwie płyty )
1 płyta prędkością x24 - czas nagrania 4min 3s. 2 płyta prędkością x32 - czas nagrania 4 min 3. Chyba powinienem odnieść ją do sklepu co mówisz, coś tu jest nie tak, nie wiem normalnie co tu zrobić???????? Jedną z płyt tylko udało się otworzyć w cd romie, druga jest już do odtworzenia tylko przez nagrywarkę. Poza tym przy nagrywaniu jak już jest przy 90% to jakoś tak zwalnia z szybkości, nie wiem czemu tak się dzieje, nie używam żadnych programów w tle. Mam 384Mb Ram-u więc chyba wystarczy. NIe wiem co robić normalnie?????????? |
Cytat:
U mnie ta palarka wypala pełne 700 MB w 3.06 min, na full prędkości, ale czasem też zwalnia pod koniec. To wina płyt, bo na dziadostwie nie pojedzie. Na TDK, EMTEC i innych markowych nie mam żadnych problemów, pomimo że RAMu mam o połowe mniej. Zresztą ten model pali metodą CAV i sam ma dobierać max. prędkości w zależności do wrzucisz do szuflady. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:29. |