Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DVD-Video (https://forum.cdrinfo.pl/f13/)
-   -   Kopiowanie filmów DVD w locie (https://forum.cdrinfo.pl/f13/kopiowanie-filmow-dvd-locie-30463/)

AstroCD 25.01.2004 13:40

Kopiowanie filmów DVD w locie

Próbowałem tego w Nero i CloneDVD, ale coś mi nie wychodzi.
W Nero wyskakuje błąd, a w Clone nawet nie znalazłem takiej możliwości.

Jak skopiować w "locie" film DVD stosując na 1 komputerze odtwarzacz DVD i oddzielnie nagrywarkę DVD ? Czy da się to wogóle zrobić ?
Nie chodzi mi o modyfikowanie zawartości płyty źródłowej w tym ścieżek audio i liter. Chce uzyskać 100% kopię płyty DVD-5 (4,7 GB)

Proszę o podpowiedź

ja_jonasz 25.01.2004 13:54

jesli chcialbys skopiowac w locie - to musisz ja przerobic. A jesli jest juz przerobiona na dvd5 - to lepiej ja skopiuj na hdd. A jak to zrobic - juz pelno razy bylo pisane - wystarczy poszukac

AstroCD 25.01.2004 13:59

Płyta jest już przerobiona, ale chodzi mi o zwykłe kopiowanie w locie filmów DVD. Nie chce tracić czasu na kopiowanie na HDD, a potem nagrywanie na DVD-R. To przecież wydłuża czas prawie dwukrotnie. Jednak płyta w 30 minut to nie to czego szukam.
Chcę tak jak w CloneCD, od razu odczytać i nagrać.

Da się jakoś ?

[Ignas] 25.01.2004 15:34

No dać to się da podwarunkiem że nagrywarka łamie zabezpieczenia płyt DVD przed kopiowaniem, inaczej wypali ci czysty DVD :) no chyba że chcesz sobie kopiowac płyty z gazet niezabezpieczone :)

AstroCD 25.01.2004 15:40

No dobrze, ale jak to zrobić.

Nie piszcie już o zabezpieczeniach i o przerabianiu. Chodzi mi o zwykłe skopiowanie płyty DVD-5 (nie zaberzpieczonej, np. już DVD-R) na inną czystą płytę DVD-R w "LOCIE". O nic więcej.

Jeżeli się więc da, to jak ?

katmai 25.01.2004 20:02

Cytat:

Napisany przez AstroCD
... Nie chce tracić czasu na kopiowanie na HDD, a potem nagrywanie na DVD-R. ...

No to widzę że kolega ma w planach interesik :))
A tak poważnie to lepiej kupić przyzwoity czytnik DVD i ripowanie trwa 10-15 min

panTOMas 26.01.2004 08:56

Upewnij się, że oba napędy nie są podpięte do tego samego kanału IDE; zmniejsz prędkość nagrywania(ale chyba nie o to ci chodzi:); kup sobie (albo sam zrób) duplikator - 4 nagrywarki i Nero; albo po prostu kup większy HD - na 120GB pomieścisz ponad 20 obrazów płyt :)

wiater 26.01.2004 09:20

Cytat:

Napisany przez panTOMas
Upewnij się, że oba napędy nie są podpięte do tego samego kanału IDE; zmniejsz prędkość nagrywania(ale chyba nie o to ci chodzi:); kup sobie (albo sam zrób) duplikator - 4 nagrywarki i Nero; albo po prostu kup większy HD - na 120GB pomieścisz ponad 20 obrazów płyt :)

bosz ludzie, ale jestescie pomocni. gosc sie pyta o kopiowanie w locie a wy mu 'radzicie' zakup wiekszego hdd albo maszyny klonujacej dvd...
lepiej nic nie pisac, niz tego typu rady... :|

mary67 11.02.2004 23:15

Uruchamiasz Nero, wybiersz kopiuj dysk, w opcje kopiowania zaznaczasz "w locie" wybierasz napęd w którym jest płyta dvd do skopiowania, w zakładce zapis
zaznaczasz "nagrywaj" wkładasz czysty nośnik dvd do nagrywarki i wciskasz "nagrywaj". Tyle mam do powiedzenia, umnie śmiga aż miło.

t_e_l 12.02.2004 00:06

Cytat:

Napisany przez AstroCD
Próbowałem tego w Nero i CloneDVD, ale coś mi nie wychodzi.
W Nero wyskakuje błąd, a w Clone nawet nie znalazłem takiej możliwości.

Jak skopiować w "locie" film DVD stosując na 1 komputerze odtwarzacz DVD i oddzielnie nagrywarkę DVD ? Czy da się to wogóle zrobić ?
Nie chodzi mi o modyfikowanie zawartości płyty źródłowej w tym ścieżek audio i liter. Chce uzyskać 100% kopię płyty DVD-5 (4,7 GB)

Proszę o podpowiedź

Tak się właśnie zastanawiam co ty masz za wersje CloneDVD bo napisałeś "w Clone nawet nie znalazłem takiej możliwości":zeby:
U mnie w CloneDVD pisze jak byk: KLONUJ PŁYTĘ DVD.

Jeśli chodzi o nero to wybierasz opcję kopiuj cały dysk, potem wybierasz napęd w którym znajduje się oryginalna płytka, następne napęd docelowy. Ustawiasz prędkość kopiowania, i nagrywasz.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:11.