Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   XP i nowe konto użytkownika (https://forum.cdrinfo.pl/f5/xp-nowe-konto-uzytkownika-30543/)

KarolluZ 26.01.2004 23:31

XP i nowe konto użytkownika

Ilość załączników: 2
otórz mam dziwny problem z XP [zresztą którz nie ma problemów]. Chodzi o to, że zrobiłem siostrze nowe konto użytkownika. Zaraz po stworzeniu konta z przywilejami admina [a nie ch się cieszy] weszłem na nie. Od razu z miejsca zostałem przywitany komunikatem o treści %REMOVE_NODIR_ERROR%. I nie wiem o co z tym chodzi !? No ale nacisnąłem okey i poszło dalej. Jednak, gdy wchodzę do panelu starowania i klikam dwa razy na ikonę Pasek zadań i menu start to mam komunikat "(null) nie jest prawidłową aplikacją systemu Win32". A teraz to o co z tym chodzi !? No i nie mogę za chiny tam wejść.... Czy ktoś miał coś podobnego !? Przyznam, że próbowałem usunąć jej konto i znowu założyć tylko, że z inną nazwą. To było to samo..... Proszę o pomoc, bo nie chcę z tego powodu instalować od nowa XP. Poniżej dołączam dwa komunikaty w wersji obrazkowej.

CIAPEK 26.01.2004 23:36

może "nakładka" pomoże? Wiesz włącz installke spod windowsa z płyty, może to naprawi.
Powodzenia, wiem jaka to lipa jest jak takie rzeczy się dzieją.

kraluk 27.01.2004 09:38

Strasznie dziwna sytuacja, jak mam XP Pro już ponad 2 lata to nigdy czegoś podobnego nie widziałem.

Zobacz tutaj:
Panel Sterowania->Narzędzia administracyjne->Zarządzanie komputerem->Użytkownicy i grupy lokalne->Użytkownicy->Tu_jest_nazwa_usera
Popatrz w ustawieniach konta. A można wiedzieć jakiego masz XP??? Home czy Pro???

KarolluZ 27.01.2004 12:18

ech...... ja za każdym razem jak instaluje windeXP Pro to mam rózne problemy.... Teraz mam problem z kontami użytkowników. Jednak, gdy użytkuje już winde ponad miesiąc to zaczynają dziać się naprawdę różne cyrki.... także CIAPEK chyba tylko pozostanie mi reinstalka windy.... WINDOWS REAKKTYWACJA... jednak wkurzają mnie takie sytuacje... obecnie na komputerze mam dwa konta: moje i brata. Zarówno na moim jak i na brata mogę dostać się do ustawień Paska zadań oraz Menu START... ale nie rozumiem dlaczego raptem mam problem z nowym kontem....

a tak BTW... czy wy instalujecie wszystkie łatki do XP jakie tylko wychodzą !?

nimal 27.01.2004 12:56

zobacz czy nie pokombinowas w grupach uzyszkodnikow - nie masz np czego w stylu odmow wszystkim albo jakos w podobie - wtedy nawet uprawnienia admina nie pomagaja
co do lat - tak instaluje wszystkie krytyczne (winupdate sam sie bawi ;) ), co jakis czas robie reczne zeby zobaczyc czy cos wartosciowego nie pijawilo sie w opcjonalnych

KarolluZ 27.01.2004 13:20

no ja już nic nie powiem..... po piwerwsze nie kombinowałem nigdy z użytkownikami, a siostrze chciałem dać konto z przywilejami admiana... no coż...

i tak już rozwiązałem problem. Tak na pierwszy rzut oka to nie mogłem dostać się do ustawien Paska i menu start.... ale przecież jest inny sposób.... a mianowicie prawy przycisk myszy na pasku i opcja WŁAŚCIWOŚCi.... i to zadziałało.... ale dlaczego nie moge wejść przez panel sterowania !? to kolejna zagadka jakich pełno w XP....

dziękuje za wszystkie rady...a łatki to zainstaluje wieczorem, bo teraz mułek się rozkręcił :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:31.