![]() |
No, ASPI odinstalowane, czas 3:36 na płytę 700 Mb!
ASPI rulz :P ;) Dzięki wszystkim za pomoc! |
Nie najlepiej. Aktualnie w Nero 5.5.10.42 osiągnąlem czas 4:13 :(
Są jakies programy, które wypalają szybciej niż Nero? BTW, spróbuję usunąć ASPI i wypalić jeszcze jedną płytę... |
zobacz czy sie udma nie wylaczyla w czasie kombinacji
|
Tyle, że nie mogę tego nigdzie znaleźć :( Jeżeli ktoś ma link bezpośredni do pliku, prosiłbym o podanie.
Nic, zainstaluje sobie 5.5.10.42 w innym katalogu i potestuję, jaką mam tam prędkość... |
sprobuj fixaspi
|
No i kicha :(
Zainstalowałem sobie Nero 6.3.0.2 - najnowszy - i teraz płytka idzie 5 minut :( A wcześniej były 3! Nie wiem, czy nie wrócę do 5.5.10.42... A może to ASPI zwalnia ? |
Ostatnio raz tak mi wywaliło, ale to samo u znajomego zauważyłem - 700 czy 701 Mb przełyka, tak od 702-703 już nie chce nagrywać, dziadostwo jedno :/
|
potrzebujesz nero burning rom i, jesli uzywasz, incd
oprocz tego jest tam odtwarzacz multimedialny oraz recode - do przerabiania filmow ni i jeszcze spolszczania,jesli uzywasz z szustek tylko ta z 15 na koncu ma blad jasli masz 5.5.10.42 i wywalilo ze plyta za mala to moze nie nagrywales w dao albo nie zamykales plyty? oczywiscie powinno wywalic ze za mala i jednoczesnie pytac czy anulowac czy wykozystac overburn :) |
Ale ja mam 5.5.10.42!
Czy nowe ASPI pomogły.. Szczerze? Jeszcze nei testowałem :) Nie miałem czasu niestety. WinOnCD? Naprawdę dobry? Hmm, będę musiał poszukać i spróbować. Mam nadzieję, ze bedzie obsługiwał mój LG. BTW, tylko 6.0.0.15 ma błąd? Bo jak sekundę temu sprawdziłem, właśnię te cyferki są u mnie. To też trzeba zmienić.. Choroba, czasu brakuje :( To ja chyba najpierw sobie ściagnę najnowsze Nero i przetestuję. Acha, bo jak ostatnio próbowałem update'ować, to tam było jakoś pierć programów składowych z nero do ściagnięcia - co mi wystarczy ? |
moze sie zle wyrazilem - ta konkretna wersja (opatrzona tym numerkiem, zreszta tak samo jak 6.0.0.15) ma blad
zmien na jakakolwiek, np 5.5.10.54 i bedzie git ;) ja sam pale na nero 6.3.0.2 i jest niezle,overburning wlacza sie w tym samym miejscu - otwierasz program, preferencje,zaawansowane, zazwalajaj na overburn w trybie dao, ustawiasz ponizej czas i juz ;) na pewno programem godnym polecenia jest winoncd - piekna maszyna, ale ma slaba baze spawarek, trzeba po prostu przetestowac co do czasu zrzucania na dysk - faktycznie dlugo, ale jesli plyta porysowana lub kiepsko nagrana to mozliwe, zreszta 6 min to nie tragedia, nowe aspi nie pomogly? |
@/\/\cDrive
No wiadomo, że napierw robi mi kopię płyty na dysk - i to zajmuje 6 minut. Potem jeszcze 3 na wypalenie, razem 9 minut! @nimal A co polecasz, oprócz Nero 6 (albo i niech będzie 6, tylko jak włączyć OverBurning)? Bo jestem w nastroju do zmiany programu do wypalania, tylko musi mieć overburning. Pozdrowienia i dzięki za pomoc jeszcze raz! |
zeby nadpala musisz miec wlaczone dao i zamknac plyte
jesli masz nero 5.5.10.50 to czas zmienic - ma bledy niepozwalajace nagrac plyt okolo 700 MB |
Cytat:
|
No wiec, najpierw zamieniłem chrześcijańską opcję (PIO ;)) na DMA.
Wypala już dobrze, bo wprawdzie 32x, ale za to tylko 3:12 na 700 Mb. Tylko jeszcze kopię do nagrania robi prawie 6 minut :( No nic, zainstalowałem właśnie ForceASPI 1.7 (dokłądnie tę wersję), jeszcze nie resetowałem kompa ani nic z tym nie wypalałem, więc nie wiem, co to da (no i co zepsuje). Dzięki za pomoc, chłopaki (dziewczyny?)! Ach, jeszcze jedno pytanko: Czemu, z właczonym OverBurningiem w Nero 5.5 nie chce mi wypalić na płycie avi'ka 704 Mb? Zgrywałem z 700-tki, chcę nagrać na 700-tkę, czemu wiec nie mogę? Overburning jest załaczony na 82 minuty, ale zwiększenie tej wartości nic nie zmienia :( Jakaś rada? |
Powinno pomóc włączenie DMA: http://www.cdrinfo.pl/cdr/porady/windows2000tips.php3
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:30. |