![]() |
Napisy *.sub
Witam.
A ja trochę z innej beczki. Czy jest możliwość przerobienia napisów z formatu *.sub na *.txt. Dzięki za każdą odpowiedź Azo |
Jeśli są to napisy w formacie VobSub'a to właśnie VobSub'em możesz przekonwertować do .txt. (plik .sub jest na ogół dość duży - kilka megabajtów i bardzo często występuje razem z plikiem .idx).
Jeśli jest mały (rzędu kilkudziesięciu kilobajtów) to wystarczy zmienić rozszerzenie z .sub na .txt ;) |
Witaj ideJ
Więc tak. Dzięki za info. Ale cosik mi to nie wychodzi. Owszem są dwa pliki. Jeden Sin (2003).idx (39 767) a drugi to Sin (2003).sub (2 721 792). Zainstalowałem VobSum i nigdzie nie mogę znaleźć możliwości zapisu w pliku *.txt. Próba była w SubMax, VobSub Cutter, DirectVobSub Configure, subresync, VobSub Configure, VobSub Joiner - to mi zostało zainstalowane. Otwierałem najpierw pierwszy potem drugi pliczek i nic z tego. Co ja źle robię że nikaki ni idzie. Jeśli Ci to nie sprawi kłopotu daj odpowiedź. Pozdrawiam Azo |
SubRip CHyba powinien pomóc
|
Wczytaj do subresync'a plik idx (byc moze .sub też można - nie mam jak sprawdzić bo nie mam nic pod ręką) potem wybierz Save As i jako format wybierz microdvd albo co tam chcesz... Bedziesz mu musiał troche pomóc przy rozpoznawaniu znaków.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:44. |