![]() |
Zgadzam sie z tym, chodzilo mi owersje OEM
Pozdro Strażnik Praw Autorskich 47 (( |
To (chyba) odnosi się tylko do wersji OEM.
|
Cytat:
Tak przynajmniej pisało w mojej umowie (naklejki nie posiadam :zawstydz: ) |
Z tego co się orientuję MS może podesłac ci nowa nalepkę jezeli win jest u nich zarejestrowany powodem może być np. zmiana obudowy lub zwykłe zuzycie.
Ja swoja przykleiłem do książeczki od win98se bo od momentu dostania tego wina z kompem już 4 razy sprzet zmieniałem :) |
to koniec - fakt jest taki że jak nie nalepki nie ma licencji, chyba że na fakturze jest napisany numer seryjny systemu i masz płytę... zadzwoń do Bill'a i zapytaj... :)
|
Ja slyszalem, ze trzeba w takim wypadku trzeba wyslac obudowe komputera bezposrednio do Microsoft'u i tam specjalnie powolana komisja sledcza dokonuje weryfikacji autentycznosci produktu ;P
-- ..:: looty ::.. mailto:looty@o2.wytnij.pl |
Witam!
szczesciarzami sa ci, ktorzy nie maja nalepki... brak nalepki = brak problemu :) |
Teraz nalezy przykleic oryginalna plyte CD do obudowy, a jak sie zetrze to juz pozostaje kupno windowsa 2003.
A teraz powaznie nalezy taka naklejke zalaminowac, tak jak to napisal przemas, z moja licencja na poszczegolne wersje systemu M$ wlasnie tak zrobilem, to samo stalo sie z licencjami od SCO Unixa. |
ja się zabezpieczyłem w tym temacie.
zalaminowałem sobie owa naklejkę tak na wszelki wypadek |
innych zmartwien nie masz ??
|
Naklejka z Windowsa - Problem
Cześć !!!
Mam mały problem. Otóż kiedyś z nowym kompem dostałem Windowsa 98SE oryginał. Naklejkę nakleiłem na obudowie. Z czasem jak się wycierało tę obudowę i używało różnych płynów do mycia z naklejki znikł mi napis Windows 98 Second Edition itd. Reszta pozostała, czy zdarzyło się komuś coś podobnego, czy nadal mam legalnego Windowsa? Dzięki i pozdrawiam Pio |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:44. |