![]() |
Cytat:
Pozdro, bzyk. |
widze ze temat chwycil!!Czy ktos praktycznie sprawdzal nagrywanie np8x na 12-stce??
Oczekuje opisu takich praktyk i %dobrego zakonczenia nagrywania |
Cytat:
Nie koniecznie ale czesto tak jest. Mysle ze producenci plyt bardzo nieznacznie mogyfikuja tworzone plyty tak aby nagrywarka wykrywala 20x (16x) Ale nosnik i warstwy te same. |
Problem nie w powstaniu a w nadruku. W wiekszosci wypadkow plyty "wczesniejszej generacji" nagrywaly sie rownie dobrze na nowych szybkosciach , a firmy tylko naklejaly np. X16 zamiast x12 , ot co. Na obecnych 16 pewnie w 90% pojda na X20, moze i X24 (Sanyo, Nowa TDK X24)
|
złom jak złom.... na 6ciol etniego merola bym nie powiedział że złom a co dopiero na 6cio miesięcznego....:)
wiesz może dla niektórych prędkość się liczy a dla innych niezawodność i trwałość ....bo mógłbym się zastanawiać czy wybrać 54kę Teaca czy 8x LG .... oczywiście dla innych liczy się szybkość i niezawodność ... to jasne ... pozdro 6 |
patrz dopiero 6 m-cy i już taki wolny!!
jak dzisiaj kupie 16x to za 6 m-cy ktos mnie wysmieje !!po co mi taki złom?/ |
Mój emeryt to w54e i ma zaledwie 6 miechow i nie moge narzekac
Poza tym nagrywanie plyt przestalo byc oplacalne i nie nagrywam duzo. Wiec nie zraza mnie ta szybkosc. Pozdrawiam. Gazor |
Gazor,
jak ten emeyt sie sprawuje??nie drazni Cie ta szybkość?? |
Cytat:
|
odpowiem odzywką pokerowa :CZEKAM!!
|
Cytat:
Pozdro. Gazor P.S. The End :-) |
zawsze gdy się pojawiają nagrywarki szybsze to nie na wszystkich płytach da sie nagrywać z maxemi ten problem zawsze się pojawia gdy tylko prędkości nagrywania się zwiększają .... tak było dawniej z 8x potem 16 x teraz 20x a za chwilę będzie 24 x itd...normalne... wystarczy chwilę poczekać a sie zapewne takie pojawią....
pozdro 6 |
Cytat:
Napoczątku sa nowe cdwritery - to mnie nie dziwi. Przecież musza być jakies nowosci. a potem przez jakis czas nie ma nosnikow. Ale to sie napewno za niedlugo zmieni. Ale mysle ze na zwyklych 16x mozna nagrac 20x (chyba ktos pisal na forum ze nagrał na plycie 8x z predkoscia 16x i wszystko było ok) Pozdro. Gazor |
co kolege nie dziwi??brak płyt 20x czy to że są writery
|
zawsze tak jest .... na początki i w cale mnie to nie dziwi
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:55. |