![]() |
Cytat:
|
Macie jakąś instrukcję jak założyć portal na PHP Nuke ??
|
:spoko: Prosze :)
|
wielkie dzieki :) po przeinstalowaniu smiga !!
|
Plik config.php
1.Edytujesz go 2.Znajdujesz Kod:
session_set_cookie_params(mktime(1,1,1,1,1,date("Y")+1));4. Zapisujesz 5. Wgrywasz na FTP 6. Otwierasz szampana i cieszysz się jportal :) |
wiec czekam :)
|
tak to właśnie to i to jest BUG. U mnie to już zrobiłem www.emule.portal.prv.pl jest na jportal. Jak znajde to napisze co trzeba zrobić :)
|
czyli jakis bug ??
probowalem bezposcrednio przez admin.php ale to nic nie daje - po enterku admin.php laduje sie na nowo zupelnie jakby konta admina nie bylo |
Musisz zmienić w pliku index.php coś jak to znajde to dam ci znać. Aby się zalogowac jako admin to musisz podac adres taki www.members.lycos.co.uk/login/[folder]/admin.php lub bez folderu www.members.lycos.co.uk/login/admin.php, ale i tak się nie zalogujesz musisz przerobić plik index.php. Poszukaj na forach (mozna linki znaleśc na stronie portala)
|
Ilość załączników: 2
..... znowu problem, po instalacji, na srodku jest news jak byk z loginem i haslem admina, jednak gdy chce sie zalogowac to kicha, wywala blad ze takiego konta nie ma...
|
hehe nowy dzien i ruszylem glowa :)
na lycosie trzeba bylo uaktywnic kilka gowienek :D |
Zapytaj na forum serwisu http://jportal2.com/ kiedyś chyba był poruszany tam taki wątek.
|
kurde cly czas mam ten blad:
Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysqld/mysqld.sock' (2) |
Prefiks dla tabel: nie mam pojecia :) - dla forum phpbb to "phpbb_"
Host: localhost User: twój login na Lycos Hasło: puste Nazwa Bazy: twójloginnaLycos_uk_db |
Ilość załączników: 2
wiec tak:
postanowilem potestowac sobie jPORTAL :) zalozylem konto na www.tripod.lycos.co.uk i mam nastepujace problemy z instalacja portalu: -chodzi mi o tabelke Ustawienia bazy danych |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:44. |