![]() |
Najwyższa pora rozejrzeć się za świeżym BIOSem do MoBo. 8)
|
usunięcie dysków nic nie dało panowie - nawet po ostrych działaniach w fdisku - dziwna sprawa ale pomieszanie w biosie przywróciło oryginalny rozmiar dysku
|
Jeśli na dysku był instalowany linux i tworzone były partycje swap i ext2 (czy jakoś tak) to fdisk (dosowy) nie jest w stanie usunąć tych partycji, można to zrobić z poziomu windowsa.
|
Usuń partycje jak się nie da to do serwisu :)
|
nie - całość jest nowa - i bios i dysk - gość zrobił reinstalacje i coś się s******yło - miałem nawet problem aby ten dysk sformotować
|
Może to starszy dysk i jest ograniczenie do 8GB (Master 8GB, Slave 8GB). Chodzi mi o ustawienie zwrotek :)
|
Niektore starsze biosy w mobo wykrywaly jedynie 8 gb. pozniej ograniczeniem bylo 32.
Sprawdz w instrukcji od mobo ile moze wykryc. |
Albo masz głupi problem, albo dysk siadł w połowie, ale to jest prawie niemożliwe. Usuń partycje i zrób je ponownie. Czy to takie trudne ???. Może ty patrzysz na niewykorzystaną przestrzeń (ktoś wcześniej źle zrobił partycje :P)
|
nie ma innej możliwości? jeśli tak jak piszesz to co zrobic np. format c i format d ?
|
Usuń wszystkie partycje i uwtórz je ponownie. Też kiedyś tak miałem.
|
Problem z dyskiem
Odkryłem dziś u znajomego po formatowaniu następujący problem - dysk ma 60GB a zarówno pod Dosem jak i pod Winem pokazuje wielkość 8GB i nie udaje odzyskac brakujacych ok 50 GB nawet używając Partition Magic czy Norton Disk Doctor. Prosze o szybką pomoc!
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:02. |