![]() |
Odzyskanie danych
Witam serdecznie. Mam problem tego typu. Sformatowałem dysk i zainstaowałem stery i Winde (u koleżanki). Teraz sobie przypomniała, że coś tam miała BARDZO WAŻNEGO. Prace magisterską !. Jak można odzyskać dane z formata ??
PILNE I TO BARDZO ! |
z poziomu dosa był kiedyś unformat, ale jak już coś na dysk zostało nagrane to marne szanse na odzyskanie :/
|
Sprobuj easy recovery jak nie pomoze to bedzie problem. Szansa jest...
|
Ja slyszalem ze po formacie jest mozliwosc odzyskania danych (jesli nic nadpisze) Sa tez firmy ktorym zawozisz taki dysk... a oni za kazdy MB licza sobie calkiem niezle... przykro mi ze spotkalo Cie cos takiego... a przykro mi tymbardziej bo kiedys w podobny sposob "wymazalem" siostrze ponad 3 lata pracy doktorskiej zapisanej na HDD (dziwie sie czemu ludzie nie robia kopii zapasowej tak waznych dokumentow)
Pozdrawiam BTW zycze zeby kolezanka okazala swoje milosierdzie :) |
napisalem ci na gg, ale napisze jeszcze tu - moze komus sie przyda
nie odzyskiwac z tego dysku! nie uruchamiac wogule windy zainstalowanej na tej partycji! - kazde uruchomienie windy powoduje zapis paru plikow tymczasowych itp, wiec dochodzic moze do dalszych uszkodzen odpalamy kompa z innego dysku, z zainstalowanym oprogramowaniem ontrack'a (wspomniany wyzej easy recovery pro - imho najlepszy) i jazda.. da sie odzyskac wszystko co nie jest nadpisane pliki nadpisane (do mniej wiecej 10 razy) da sie odzyskac tylko w labolatorium, jest w polsce jedno z labolatorii firmy ontack - cena oczywiscie zabija |
takie firmy ponoć potrafią odzyskać dane do 40 formatów wstecz :wow:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Odzyskałem troche :), ale potrzebne teraz pliki Word *.doc. Są one uszkodzone zamiast tekstu sa znaczki jak to naprawić ??
|
|
Cytat:
|
Wiesz że zauważyłem 8) . Jak naprawić pliki Word !!
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:27. |