![]() |
PROSZĘ O INFORMACJĘ TEAC CD-W548E.Problem z prędkością nagrywania
Witam wszystkich
MAm pytanie.Posiadam nagrywarkę Teac Cd-W548E.Ma ona parametry 48X16X48 co mówi że nagrywa płyty CDR z prędkością 48.Dlaczego więc jak wkładam płytę CDR na której jest napisane Multi speed 1-48 do nagrywarki to przy nagrywaniu mogę nagrywać z maxymalną prędkością X32.Używam programu Nero I w ogóle te prędkości podane na płytach to są prędkości zapisu czy odczytu?Dlaczego nie mogę nagrywać z prędkością X48 CDR.Proszę o informację Pozdrowienia dla użytkowników forum |
Ja mam liteona i podobne objawy.
Nagrywarka sama ocenia z jaka najwieksza predkoscia da sie nagrac najpewniej (jakosc nosnika). Chodzi o to, aby powstalo jak najmniej bledow. Zalecam nagrywac na slabych/srednich plytkach z predk maks 24, najlepiej 16. Pozdro |
Predkosc podana na CD to sugerowana przez producenta maks predkosc nagrywania, na podstawie wlasnych testow.
|
Cytat:
|
Cytat:
Kto o zdrowych zmyslach nagrywa na Datexach, Hitach czy na innym scierwie predkoscia 40,48 czy 52?? |
Predkosci powyzej 32x powinny byc stosowane tylko na naprawde dobrej jakosci nosnikach bo inaczej to bledy sie mnoza, a korzysci z tego zadnej nie ma.
Ja mam Teac 24x a uzywam max 16x bo predkosc obrotowa jest wtedy stala i zapis dokladniejszy. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:23. |