Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Kopiowanie kart SIM i nie tylko Sim... :) (https://forum.cdrinfo.pl/f5/kopiowanie-kart-sim-nie-tylko-sim-30743/)

Eliasz 01.02.2004 00:09

Kopiowanie kart SIM i nie tylko Sim... :)

Jak wiadomo są maszynki do kopiowania kart SIM od komórek. Tak się zastanawiam czy nie można by skopiować za pomocą takiego urządzonaka kart chipowych z wyciągu narciarskiego. Ma ktoś taką maszynkę?? Czy da się tylko kopiować karty GSM czy inne też można próbować kopiować?? I jeszcze jedno czy jest jakiś program do zarządzania informacjami na tych katrtach?

Ziele 01.02.2004 02:01

Są dwa rodzaje kart. Z samą pamięcią i z pamiecią wraz z procesorem. Jeśli twoja karta jest tą drugą to raczej zapomnij o kopiowaniu... chyba ze coś juz wymyślili :D

pawelblu 01.02.2004 16:31

Cytat:

Napisany przez Eliasz
Jak wiadomo są maszynki do kopiowania kart SIM od komórek. Tak się zastanawiam czy nie można by skopiować za pomocą takiego urządzonaka kart chipowych z wyciągu narciarskiego. Ma ktoś taką maszynkę?? Czy da się tylko kopiować karty GSM czy inne też można próbować kopiować?? I jeszcze jedno czy jest jakiś program do zarządzania informacjami na tych katrtach?

No to powiem jak jest na Wierchomli - tam jest karta taka jak warszawska karta miejska (czyli poprostu kawalek plastiku bez zadnych widocznych paskow lub chipow) i kodowanie biletu polega na tym ze daje sie w kasie karte i oplate za zjazdy i pani kladzie ta karte na taki jakby tablet, cos wciska na kompie i sa juz zakodowane zjazdy. Wiec technicznie wyglada to chyba podobnie do WKM, ale oczywiscie jakos inaczej kodowane.

Eliasz 02.02.2004 18:32

No właśnie, są karty na których nie widać żadnego chipa , wystarczy z pewnej odległości zbliżyć i czytnik czyta. A wieć da się jakoś skopiować te karty a dokładniej karty z wyciagów narciarskich ( z chipem lub bez) czy nie? Może ktoś kombinował (oczywiście w celach edukacyjnych ;););) )

CrazyLucas 03.02.2004 00:02

wyglada na to ze to sa kary magnetyczne (tylko ze pasek jest nieco ukryty) albo chipowe z transmisja bezprzewodowa
tych drugich nie ruszysz

natalkam3 19.01.2008 13:22

Mam pytanie w zwi***261;zku z karta SIM. Czy m***243;g***322;by mi kto***347; udzieli***263; informacji jak w Samsungu D600E skopiowa***263; kontakty na karte SIM. jest tylko opcja kopiuj wszystkie numery do telefonu.A ja chce na karte SIM, zeby w nowym telefonie skopiowac je tylko, a nie stuka***263; w klawiature numerki w nieskonczonosc;/...
czekam na odpowiedz jakiejs madrej i zorientowanej osoby:]

yahol 19.01.2008 14:50

Cytat:

Napisany przez natalkam3 (Post 885922)
Mam pytanie w związku z karta SIM. Czy mógłby mi ktoś udzielić informacji jak w Samsungu D600E skopiować kontakty na karte SIM. jest tylko opcja kopiuj wszystkie numery do telefonu.A ja chce na karte SIM, zeby w nowym telefonie skopiowac je tylko, a nie stukać w klawiature numerki w nieskonczonosc;/...
czekam na odpowiedz jakiejs madrej i zorientowanej osoby:]

Mam ten sam bol!
W 600 mam z 1000 numerow i nie mozna ich przekopiowac na SIM, bo palanty w tym modelu tego nie przewidzieli a dzialajacego kabla nie mam!
(tzn. mam ale nie dziala :) )

natalkam3 19.01.2008 16:06

dzieki za informacje. czyli czeka mnie reczne przepisywanie wszystkich numerów:ysz:...
Cytat:

Napisany przez yahol (Post 885955)
a dzialajacego kabla nie mam!

a o co chodzi z tym kablem??

yahol 19.01.2008 16:10

Cytat:

Napisany przez natalkam3 (Post 885970)
a o co chodzi z tym kablem??

Kabelkiem laczysz telefon z komputerem.
I sobie kopiujesz: zdjecia, dane lub w porywach synchronizujesz ksiazke.
Rzecz w tym, ze mam dzialajace kabelki, tyle ze nie dzialaja.
No po prostu nie montuje sie driver od modemu - i nie dziala.
Moze wyjasnilem niezbyt dokladnie, ale za to konkretnie.
:)

joujoujou 19.01.2008 16:10

Ciekawe jak chcecie skopiowa***263; wszystkie (czyli np. oko***322;o tysi***261;ca) numer***243;w na SIMa, skoro jego specyfikacja przewiduje pojemno***347;***263; 250 numer***243;w? :pytanie:

yahol 19.01.2008 16:12

You - nie czepiaj sie drobiazgow :)
Chodzilo mi o skale, a nie liczby :)

Pawel_k 19.01.2008 16:38

Panowie wynalazek techniki, kryptonim Bluetooth znacie? Nie wiem jak Samsung ale kazdy nowszy Sony Ericsson ma mozliwosc poslania wszystkich kontaktow gdziekolowiek sie chce przez BT ;)

Mich@ł 19.01.2008 16:41

Ale do siebie nawet SE nie potrafi przez BT wysy***322;a***263; ;)

epol 19.01.2008 17:16

Cytat:

Napisany przez joujoujou (Post 885974)
Ciekawe jak chcecie skopiować wszystkie (czyli np. około tysiąca) numerów na SIMa, skoro jego specyfikacja przewiduje pojemność 250 numerów? :pytanie:

Na raty można je przenosić. Najpierw 250zl i to zgrać na inny tel i tak dalej w kółko.

A może przez BT gdzieś wysłać?

rycho 19.01.2008 17:19

Cytat:

Napisany przez epol (Post 886007)
Na raty można je przenosić. Najpierw 250zl i to zgrać na inny tel i tak dalej w kółko.

A może przez BT gdzieś wysłać?

Tani nie jesteś...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:40.