![]() |
Kopiowanie kart SIM i nie tylko Sim... :)
Jak wiadomo są maszynki do kopiowania kart SIM od komórek. Tak się zastanawiam czy nie można by skopiować za pomocą takiego urządzonaka kart chipowych z wyciągu narciarskiego. Ma ktoś taką maszynkę?? Czy da się tylko kopiować karty GSM czy inne też można próbować kopiować?? I jeszcze jedno czy jest jakiś program do zarządzania informacjami na tych katrtach?
|
Są dwa rodzaje kart. Z samą pamięcią i z pamiecią wraz z procesorem. Jeśli twoja karta jest tą drugą to raczej zapomnij o kopiowaniu... chyba ze coś juz wymyślili :D
|
Cytat:
|
No właśnie, są karty na których nie widać żadnego chipa , wystarczy z pewnej odległości zbliżyć i czytnik czyta. A wieć da się jakoś skopiować te karty a dokładniej karty z wyciagów narciarskich ( z chipem lub bez) czy nie? Może ktoś kombinował (oczywiście w celach edukacyjnych ;););) )
|
wyglada na to ze to sa kary magnetyczne (tylko ze pasek jest nieco ukryty) albo chipowe z transmisja bezprzewodowa
tych drugich nie ruszysz |
Mam pytanie w zwi***261;zku z karta SIM. Czy m***243;g***322;by mi kto***347; udzieli***263; informacji jak w Samsungu D600E skopiowa***263; kontakty na karte SIM. jest tylko opcja kopiuj wszystkie numery do telefonu.A ja chce na karte SIM, zeby w nowym telefonie skopiowac je tylko, a nie stuka***263; w klawiature numerki w nieskonczonosc;/...
czekam na odpowiedz jakiejs madrej i zorientowanej osoby:] |
Cytat:
W 600 mam z 1000 numerow i nie mozna ich przekopiowac na SIM, bo palanty w tym modelu tego nie przewidzieli a dzialajacego kabla nie mam! (tzn. mam ale nie dziala :) ) |
dzieki za informacje. czyli czeka mnie reczne przepisywanie wszystkich numerów:ysz:...
Cytat:
|
Cytat:
I sobie kopiujesz: zdjecia, dane lub w porywach synchronizujesz ksiazke. Rzecz w tym, ze mam dzialajace kabelki, tyle ze nie dzialaja. No po prostu nie montuje sie driver od modemu - i nie dziala. Moze wyjasnilem niezbyt dokladnie, ale za to konkretnie. :) |
Ciekawe jak chcecie skopiowa***263; wszystkie (czyli np. oko***322;o tysi***261;ca) numer***243;w na SIMa, skoro jego specyfikacja przewiduje pojemno***347;***263; 250 numer***243;w? :pytanie:
|
You - nie czepiaj sie drobiazgow :)
Chodzilo mi o skale, a nie liczby :) |
Panowie wynalazek techniki, kryptonim Bluetooth znacie? Nie wiem jak Samsung ale kazdy nowszy Sony Ericsson ma mozliwosc poslania wszystkich kontaktow gdziekolowiek sie chce przez BT ;)
|
Ale do siebie nawet SE nie potrafi przez BT wysy***322;a***263; ;)
|
Cytat:
A może przez BT gdzieś wysłać? |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:40. |