Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   liteon 411s podróże w czasie niemozliwe? FSOH do FSOF (https://forum.cdrinfo.pl/f15/liteon-411s-podroze-czasie-niemozliwe-fsoh-fsof-30756/)

Maciass 01.02.2004 12:29

liteon 411s podróże w czasie niemozliwe? FSOH do FSOF

Ilość załączników: 1
Z racjo tego, ze mimo czytających nikt nie odopowiedział na mój poprzeni post - nawet nikt nie napisal ze jestem nudny , lub cos w tym guscie- a moze nikt rzczywiscie nie wie..hmmm (podaje poniżej text dla zainteresowanych) postanowiłem działać sam i sprawdzić pierw czy podobne historie dzieją sie na starszym firmware - efekt był nastepujący: Error... No matched drive detectet! This utility is only for LITEON DVDRW LDW-411 drive. Detected drives: 2-0-0-0: LITE-ON DVDRW LDW 411s. Bez sensu....
Czy roie cos nie tak?
A to text poprzeniego posta:

>> Witam sznownych dyskutujących. Mam pytanie w szczególności do posiadaczy lolitek 411s. ostatnimi czasy rzadko zabawialem sie w poważne robienie kopii bezpieczeństwa posiadanych płyt dvd: -) ograniczałem sie sporadycznie do nagrywania danych. Ale ostatnio wpadł mi w rece tytuł, który wydał sie warty zniszczenia płytki wiec zapuściłem dvd shrinka i okazalo sie, ze w trakcie analizy, mniej wiecej w polowie zawiesil sie czytnik, tak samo z inna oryginalna płytą, podobnie było na nero recode. Sobie pomyslalem, moze jakies zabezpieczenia ale mówie obgladne se filma na kompie i zobacze czy przy zwykłym odtwarzaniu sie powiesi - no i sie powiesil mnie jwiecej ,w tym samym miejscu a przypuszczalnie jest to przejscie z warstwy na wrstwe - około 1 h 5 min od poczatku. Stacjonarne DVD robi w tym samym miejscu prawie niezauwazalne przyciecie - zawsze je robilo przy wszystkich filmach. Wiec wyglada na to, ze moja lolita 411 jest albo uszkodzona, albo ostatnie upgready firmwaru jej nie posłuzyły albo.... no wlasnie co? Moze ktoś spotkał sie takowym objawem bede dzięczcny za pomoc zanim zaczne molestowac gwarancja serwisy
pzdr Macias

DomanR 10.03.2004 19:21

O ile jeszcze nie za późno to spróbuj uruchomić program flashujący przy wyłączonym DMA dla nagrywarki (w trybie PIO) lub nawet w trybie awaryjnym systemu (wtedy chyba zawsze jest PIO).

Maciass 10.03.2004 23:02

niezly czas

Cytat:

Napisany przez DomanR
O ile jeszcze nie za późno to .....

Jak zobaczylem tego posta to zdebialem ponad 3 miesiace minely zanim ktos opowiedzial. traz juz pojawily sie nowe firmware i problemy ustapily - ale mimo to dzieki moze kiedys trzeba bedzie znowu to zrobic... :-)
pozdr Maciass

DomanR 10.03.2004 23:13

Hehe... Może komuś jeszcze się przyda :)
Sam trafiłem na tego posta bo mam problemy z Lite-On'em 411S. Od jakiegoś czasu zaczęła chrzanić płyty. Najgorsze jest to, że czasami nagrywa się dobrze, a czasami źle... I nie mam co z nią iść do serwisu bo tam pewnie nagra się dobrze ((

mbar 10.03.2004 23:38

Ta, ja też zauważyłem, że moja 411s nagrywa coraz gorzej. Ostatnio zaczęła psuć nawet DVD-R wysokiej jakości od Taiyo Yuden. A mam nagrywane przeze mnie Princo i DVSN jeszcze z grudnia i wtedy nie było mowy o błędach na płytce. W marcu wyrzuciłem już koło 10 płytek DVD do kosza. Zaczynam coraz bardziej żałować kupna 411s.

DomanR 10.03.2004 23:42

No ja palę tylko na Verbatim'ach i to z nimi mam właśnie taki problem. Czasami wyskakuje jakiś dziwny błąd przy samym początku nagrywania i płyta nie nadaje się już do użytku.

mary67 11.03.2004 23:32

Witam posiadaczy 411-tek. Mam i ja taką i nie wiem czym to jest spowodowane, ale i moja nagrywa raz dobrze a raz nie dobrze. Objawia się to zatrzymywaniem na sekundę może pół, obrazu podczas odtwarzania nagranego filmu w stacjonarnym DVD, na całej długości filmu co jakiś czas (co 5,10,15 min)
Tym bardziej to dziwne, że ani raz jeszcze nie zepsuła płytki podczas nagrywania, zawsze jest komunikat nagrywanie zakończone sukcesem. Nagrywam tylko na Verbatim,TDK,Sony DVD+R, (bo zauważyłem że DVD-R coś ona nie lubi) z wykorzystaniem Book type, bios FSOJ. Czy ktoś miał coś takiego?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:33.