Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DVD-Video (https://forum.cdrinfo.pl/f13/)
-   -   Klopot Z Nagrywaniem Dvd Video (https://forum.cdrinfo.pl/f13/klopot-nagrywaniem-dvd-video-30789/)

dondzbi 02.02.2004 01:06

Klopot Z Nagrywaniem Dvd Video
 
WItam !!!

Jestem tutaj zupełnie nowy dlatego troche cięzko mi się tutaj jeszcze połapać ale mam duży problem z wypalaniem plyt dvd video

Mam nagrywarke komputerowa TDK DVD RW0404N

Pracuje na adobe premiere i pinnaclach

Stworzylem projekt za pomocaa adobe premiere i próbowalem go skpmpresoac do MPEG2 za pomoca empeg encorder. empeg encorder po skonczeniu kompresji uruchomil DVDit gdzie mialem zrobic autoring itp. Po wypaleniu plytki okazalo sie ze film nie chodzi plynnie . wiec wrocilem do premiere i skompresowalem ewszystko do avi i za pomoca pinnacla ( dolaczony byl na plycie razem z nagrywarka ) przygotowalem autoring a nastepnie nagralem to wszystko na plyte DVD+RW SONY i działało rewelacyjnie ale............ gdy probowalem ten sam material nagrac na plyte dvd-r MINT oraz ESPERANZA nagrywarka nie chciala pojac wspołpracy wypluwała płyty jako nieodpowiednie. Plyta rw sony ktora nagrywala sie bez problemu miala oznaczenie DATA/VIDEO a dvd-r MINT I ESPERANZA mialy oznaczenie for general use . Pamietam ze razem z nagrywarka dostalem plyte DVD+R TDK i tez miala oznaczenia data/video i rowniez wszystko grało . Czy to wina nosników . Czy istnieja jakies specjalne płyty do nagrywania dvd video ?????????????

a moze błąd tkwi gdzies w innym miejscu moze moja nagrywarka nie współpracuje z tymi nosnikami bo np. NERO nie podejmowal zadnej proby wspołpracy . Sprawdzalem to na 3 programach i za kazdym razem nagrywarka wypluwala plyty dvd-r a zawsze nagrywala poprawnie na wspominianym juz soniaku

Z GORY DZIEKUJE ZA WSZELKIE INFORMACJE

Pozdrawiam
Dawid

tytusdezoo 02.02.2004 03:13

Zmien sobie firmware (bios) w nagrywarce i po kłopocie.

Olav_Basoski 02.02.2004 03:16

Oj tak tak ! Ta nagrywarka miała za***isty problem z nagrywaniem płytek "-". Wiara sie głowiła i dupa. Pomoże tylko jedno. Wejść na strone producenta i ściągnąć sobie najnowszy fix, czyli zrobić update'a bios'u.

tytusdezoo 02.02.2004 03:18

tu masz link:
http://www.tdk-europe.com/dvd/firmwa...W0404N_10A.exe


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:37.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.