![]() |
DAE: Pioneer DVD-ROM DVD106S czy TEAC CD-W552E?
Wiem, że jest tu masa ekspertów i pomogą mi w tym wyborze :)
A więc mam dwa napędy w PC, które wyminione są w tytule posta. Często kopiuje dla siebie płyty audio i zawsze męczyło mnie czy lepiej zgrywać płyty za pomocą mojego PIONEERA czy TEACA? Zgrywam póki co w EACu za pomocą PIONEERA, ale zauważyłem ze TEAC robi to szybciej. Lecz jak każdy wie szybciej nie znaczy wcale lepiej a mi zależy na bardzo dokładnej kopii oryginału a z prędkością się nie liczę. Myślę, że jest tu wielu ludzi którzy mają dużo wspólnego z napędami i mi pomogą za co dziękuję z góry. Podaje jeszcze raz moje napędy: 1. PIONEER DVD-ROM 106S (ata66) 2. TEAC CD-W552E (ata33) |
Jak masz uszkodzony jakiś nośnik audio to weź zrzuć jaką muzykę z napędu Pioneer i Teac i zobacz który lepiej to zrobił.
Mi się wydaje, że Pioneer będzie lepszy, ale kto wie... |
wydaje mi sie ze pioneer
|
Cytat:
TEACA mam od niedawna a Pioneerka juz z 1.5 roku , zgrywałem i zgrywam dalej nim płyty. No ale czekam dalej na jakieś sugestie, odpowiedzi :) Szkoda, że w CDr Info nie ma recenzji PIONEERA 106S :( |
Ten Pionieer fizycznie nie obsługuje "C2 Error Retrieval" i napewno nie włączysz go w EAC .
Teac 552E umożliwia sprzętową lokalizacje błędów typu C2 ,i dlatego odczyt porysowanych płytek jest o wiele szybszy. I pod tym względem jest lepszy. Przy odpowiednim skonfigurowaniu EAC "dobre" płytki audio zrobisz obydwoma napędami. Do płytek bardziej porysowanych TEAC oczywiście bardziej się nadaje. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:35. |