![]() |
LEXMARK X75 - Doradzcie prosze...
1.Czy ktos ma taki sprzecik ? Jakies spostrzezenia co do jakosci i funkcjonalnosci?
2.Czy warto go kupic nowy za 299? 3.Czy sa z tym jakies problemy? 4.Czy pasuja do tego sprzetu jakies tanie alternatywne tusze czy tylko drogie orginalne (moze ktos wie po ile) ? 5.Czy jest jakas alternatywa w takiej okolicy cenowej ??? Drukarka w wiekszosci pewnie bedzie tylko tekst drukowac i kopiowac, zadnych foto, no moze sporadycznie jakis obrazek.... No skanowanie fotek bedzie. Czy to da rade? |
Witka!!
Kuipiłem ten model dokładnie tydzień temu w Vobisie jeszcze za 379 zł i sie wku...... jak wczoraj patrze na stronke a tam 299. Co do jakości to całkiem niezła, troche wolno drukuje, no i mi troszke przeszkadza że wielostronowe dokumenty zaczyna drukować od pierwszej (a nie ostatniej tak jak mój stary HP) strony i potem trzeba wszystko przekładać. Skaner też nie ma nic do zarzucenia, a dołączone oprogramowanie OCR całkiem nieźe rozpoznaje skanowany tekst. Jedynym problemem jaki mi sie kilka razy zdarzył to wciągnięcie papieru i kartka poszła do kosza. Tu masz ceny tuszy Tusz Lexmark Z13/Z23/Z33/Z25/Z35/X75 10N0016 czarny 139.00zł Tusz Lexmark Z13/Z23/Z33/Z25/Z35/X75 10N0026 kolorowy 149.00zł Tusz Lexmark Z13/Z23/Z33/Z25/Z35/X75 10N0217 czarny 89.00zł Tusz Lexmark Z13/Z23/Z33/Z25/Z35/X75 10N0227 kolor 99.00zł Standardowo dołączone są te tańsze (mniejszej pojemności). Czarny wystarczy na około 300-350 str wydruku. A co do kolorowego to nie wiem. Alternatywy w tej cenie nie widziałem. Pozdrawiam!!!! |
Witam!
Można napełnić, ale tylko dobrym atramentem np. InkTec. Pozdrawiam. D. |
[QUOTE=ManDragon]
Co do jakości to całkiem niezła, troche wolno drukuje, no i mi troszke przeszkadza że wielostronowe dokumenty zaczyna drukować od pierwszej (a nie ostatniej tak jak mój stary HP) strony i potem trzeba wszystko przekładać. Sorry, ze cie poprawiam ale to ze drukuje od pierwszej strony czy do ostatniej mozesz ustawic w programie jaki masz dolaczony do drukarki od lexmarka. Pozdro ;) |
Cytat:
Dzięx. Nie zauwazułem tego wcześniej. No cóż mam ta drukarke dopiero tydzień. Pozdrowienia |
To jak to jest z tymi alternatywnymi tuszami Intek co mowil o nich darek. Po ile one sa i czy napewno bez problemu mozna napelanic ten model i dziala wszystko OK. Bo w sklepie sie pytalem to gosc mi powiedzial ze do tego modelu trza kupywac ino orginaly cale,....
|
Witam!
Pewnie że same orginały po 120zł. Jak miałbym kupować same orginały to wolałbym kupić laser. Kartridż można napełnić dobrym tuszem do 5 razy co kosztuje ok. 60 zł. Poza tym kartridże dołączone do drukarki mają około 30% normalnej pojemności. Sam napełniam od 6 lat i prawdę mówiąc po wyeksploatowaniu kartridży dołączonych do drukarki bardziej się opłaca kupić nową z nowym zestawem kartridży (oczywiście szybszą i o wyższej rozdzielczości). Pozdrawiam. D. |
A czy gdy napełnie tusze to będzie to widoczne na wskaźnikach poziomu atramentu (tzn czy sie podniosą)??
|
Witam!
W nabojach nie ma "miernika" poziomu atramentu. Sterownik szacuje jego zużycie i pokazuje przybliżony stan. Po napełnieniu i zamontowaniu w drukarce przy zaznaczeniu opcji "to jest nowy nabój" będzie pokazywał "pełny". Pozdrawiam. D. |
A czy model 1150 jest duzo lepszy ??? JAkie sa roznice ktos wie ? Bo moze taki bym sobie sprawil....
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:28. |