![]() |
Folder prywatny
zrobilem kiedys w XP'ku jeden folder folderem prywatnym (podpis zmienil sie na zielony), bylo ok, dostep byl tylko z mojego konta. Po formatce i zainstalowaniu windowsa (foldery byly na innej partycji) nie moge sie dostac, mimo ze mam konto administratora. Czy jest jakis sposob zebym mogl te pliki odzyskac, czy juz dupa blada??
|
Ja znam tylko jedno wyjście. Ściągasz lub kupujesz jakiegokolwiek Linux'a Live (lub normalnego). Jak masz Live'a to odpalasz kompa z tej płytki. Znajdujesz te pliki i:
1. Przekopiowujesz na inną partycję lub w inne miejsce (nie próbowałem) lub 2. Nagrywasz te pliczki spod Linux'a (próbowałem:)) Tak więc, życzę powodzenia;) |
A jak nie lubisz linuxa instalujesz winde 2000, we własciwoaściach tego folderu szukaj zabezpieczenia, i tam możesz przejąć prawa do tego folderu i gotowe, gorzej jak zaszyfrowałeś dane, wtedy możesz się na 99% pożegnać z zawartością tego folderu
pozdro |
Xp-eka nie mam lecz tak wlasnie powinno byc:
To jest rozwiazane w ten sposob. dales wczesniej prawa tylko dla uzytkownika "x" z danego komputera. Razem z tym podwiazuje sie cos w rodzaju certyfikatu - czyli nie tylko dostep do tego folderu, lecz rownierz dostep dla tego komutera - krory mimo iz dasz ta sama nazwe po nowej instalacji ma inny ceryfikat. Usun wiec wszystkie uprawnienia dla tego folderu i zaluz mu nowe dla gogo ci tam pasuje i wszystko powinno dzialac. prometeusz |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:21. |