![]() |
Teac CD-W540e[2.4A -=> 1.0f]
!!!witam!!!
Mam pytanie czy probowal ktos juz zmianic bios w tym teac'u........??? [mam oczywiscnie na mysli temat newsu na stronie glownej Cdrinfo.pl] .........bo ja sie nad tym zastanawiam.......i nie wiem czy sie oplaca....... |
Cytat:
Chyba jest to bardzo ryzykowne... A dlaczego 1.0f? Powszechnie wiadomo, że najlepszy jest 1.0k. 8) |
Cytat:
No wlasnie ale wyczytalem wiele wypowiedzi, ze ten 1.0k ma jakis licznik.... :mruga:, i co sie wi nim psuje, tz. moze pas mi przez niego cala nagrywarka..... ......a dlaczego ryzykownie, widze ze nickt nie zainteresowal sie zmiana z 2.4A na 1.0x...... |
Cytat:
Ćwiczyłem wszystkie BIOSy 1.0xx. Dla mnie jest jednak najlepszy 1.0k. Musiałbyś doczytać producenta kości dla Biosu 1.xx i 2.xx: jak są różni - to dla mnie: po herbacie, jak ten sam: temat do myślenia. Ale zadaj pytanie do TEACa: coś Ci odpowiedzą... 8) |
Cytat:
1.0K mialem przez kilka min/godzin, juz nei pamietam... mialem problemy i to spore, nero przez ok 10sec rozpoznawal nosnik, normalnie to sie dzieje tak szybko ze o tym nie wiesz :) |
Witam!
ja tam zostaje przy biosie 2.4A :) nie mam jakos problemow z nosnikami 48x (52x nie probowalem) i jest git :) |
Jeśli chodzi o zmianę tego biosu to ja bym za bardzo nie radził tego robić!!!
Prosty powód jeśli wszystko jest w porządku to po co zmieniać. Podobno Teac W540E z biosem 2.4A łamie Safedisc v2.51 - v2.8 a ze starszą wersją biosu nie daje rady. Więc trzeba się głęboko zastanowić :chytry: |
Cytat:
......nagrywanie danych to roznie, ale na slabym nasniku blad, bedzie zawsze.....i co najciekawszy jest fakt, plik odczyta kazdy inny naped a moj teac nie....!!! Ale to nie problem bo nie pamietam kiedy dla siebie nagrywalem jakies danie[pale glownie muzyke i dla siebie na Tdk x-speed 48x i ostatnio 52x problemu nie bylo nigdy]....naped nie zepsul mi plyty nigdy, oprucz tego ze czasem nie da sie odczytac plikow na gownianej plytce.....Muza zawsze nagrana dobrze....tyle ze predkosci jakie obsluguje[Cd-r] to 4x, 8x, 16x, 20x, 24, 32x, 40x, plytki na muzyke z indeksem 52x nie bede nagrywal z predkoscia 4x, wolal bym nagrywac np. 12x, zamiast 16x[ || ], znow z Cd-rw, moge nagrywac tylko 4x lub 10x, i np. plytka cd-rw o indeksie do 16x nawet moj teac nie odczytuje a predkosciowo-bilzniaczy Lite-on nie tyle ze odczytuje ale nagrywa, np. plytka cd-rw ktora byla dodana do Yamahy f1 - nawet jej nie odczytuje...... .....a no i jeszcze moj stary kompleks tz. podczas sprawdzania w Cdspeed, predkosc ktora wynika z testow jest zawsze inna od tej jaka nagrywalem w rzeczywistosci.... prawie zawsze pokazuje ze nagrywanie zaczyna sie od 18x a konczy po 30x, a czasem nawiet wiecej niz 40x... :o [nie zaleznie na jakim napedzie przeprowadzam test nagranej przezemnie plyty]......... ....no i mam problem nie chce zeby stalo sie cos takiego typu, "a mowilismy..."... |
mqy: nie szukaj dziury w całym.
Wszyscy chcą mieć BIOS 2.4A a Ty chcesz się go pozbyć? Pewnie i tak niedługo będziesz modernizował sobie sprzęt a TEAC w540e to już trochę stary model... 8) |
Cytat:
....zastanawiem sie nad ta druga wersja ale kasy przeciez nie urodze.....tym bardziej 1000zl wydal bym na cos innego...... :mruga: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:42. |