Cytat:
Napisany przez esem
Po długiej przygodzie z win2ksp4 powróciłem (w domu) do winXP. Do zabawy i rozrywki jednak win XP jest lepszy = szybszy = wydajniejszy.
Do pracy jednak win2k, jeżeli nie korzystasz z rozrywek w pracy. 8)
|
A ja się z Tobą nie zgodzę! Korzystałem przez jakiś okres (na szczęście krótko) z win XP i jestem nim bardzo rozczarowany. Szczególnie ze względu na jego niską stabilność. Jeżeli chodzi o Win2000 to po odpowiednim i dokładnym skonfigurowaniu jest równie szybki w grach jak XP i dodatkowo dochodzi jego bardzo wysoka stabilność. Zajmuję się projektowaniem stron WWW i często korzystam ze skomplikowanych i pamięciożernych programów. Ostatnio pracowałem ponad 10 godzin i ani razu system mnie nie zawiódł. Ogólnie od pół roku zawiecha na 2000 jest dla mnie czymś obcym.
Dane techniczne:
AMD-Athlon 1700+, Mercury KT-266FDX, ATI Radeon 9200SE 64MB, 512MB Ram (2x256MB DDR), SB Live! 5.1, HDD Samsung 20GB ATA100, DVD-Rom PIONEER 106S, TEAC CD-W552E, Sieć D-Link 100, Switch Lantech 5 ports 10/100, Modem External 3Com U.S. Robotics 56k V.92, Dysk jest podielony dwie partycje w NTFS.
PS: Dodam jeszcze, że mój komp robi jako programowy Router dla trzech kompów w moim domu (Wingate). I w takiej konfiguracji mój Windows 2000sp4 czuje się bardzo dobrze i nie zalicza żadnych zwiech. A giery śmigają wspaniale :) Nie polecam natomiast nikomu ME gdzie po jakimś czasie użytkowania ME gry z niewiadomych przyczyn strasznie zaczęły zwalniać.
I tyle mojego płakania :) Koniec.
|