![]() |
Cytat:
|
Musisz zalogować się jako root i podać ścieżkę do katalogu tymczasowego i określić jacy użytkownicy mogą kożystać z tej aplikacji. Co do Gnome to ta sama zasada, root konfiguruje program i określa uprawnionych userów. Jeśli chodzi o samo wypalanie DVD to sprawa nie wygląda różowo: Toshiba SD-R5002 wypalała mi pod Mandrake z różnym efektem jedne się wywalały w trakcie, inne dochodziły do końca ale nie chodziły w stacjonarce, a jeszcze inne były OK. Natomiast NEC ND1300A wyktywany jest jako zwykły CD-R/RW. Jeśli chcesz bezproblemowo palić DVD to radzę skożystać z "jedynie słusznego" ;) OS-a (2K, XP lub 2003), no chyba że bardzo boisz się Mydoom'a :)
|
Cytat:
dowiedziałem sie nic..co tak na prawde chcesz wiedziec ?? że niby jakie ściezki i do czego ...program sam szuka plików z programami czy wogóle masz emulacje scsi(to mandaryna to penie masz) :niepow: ja pale dvd pod slackiem.............. musisz miec program transcode zainstalowany aby k3b mógł wtyczki podpiąc nie kozystam z gnome ale wiem ze mozna polecam strone www.linux.pl pozdro |
linux a dvd burnig - k3b kompilacja
wiec mam zrudlo ale trzeba podac sciezke do jakiegos tam pliku konfiguracyjnego kde a ja tej sciezki nie znam (--prefix)
i jeszcze czy wiecie jak zmusic gnoma do wypalania dvd bo podobno moze ale nie wiem jak pozdro |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:58. |