![]() |
Neostrada, jaki modem wybrać?
Jaki modem polecacie do neostrady:
1. SAGEM F@ST 800 USB 2. THOMSON Speed Touch 330 USB Pozdrawka |
Też bym był zainnteresowany odpowiedzią na to pytanie .......
|
stawiam na Sagema :) telefonów oni dobrych nie robią, ale modemy z tego co wiem są chwalone. Cała Francja na tym jedzie :)
a Thomson i telekomunikacja? no to chyba troszke pomyłka. Telewizory tak, ale nie modemy... choć ja mam Motorole SufrBoard. :) |
Ja mam modem THOMSON Speed Touch 330 USB i nie mam z nim problemów. Nie wyłącza sie sam ściągam przez niego praktycznie 17 h na dobę i wszytsko ok. Jedyne "ale" to niekiedy trzeba wyciągnąć kabel telefoniczny i włożyć z powrotem bo nie chce się połączyć i wyrzuca błąd 680 (modem nie podłączony do lini tel)
|
Thomson Speedtouch 330 to jest w sumie Alcatel, sam mam taki i jest dobrze. Mały plus dostaje napewno za wygląd, który w Sagemie jest jakiś dziwny.
|
a ja mam Sagema Fast 800 i jest good. Nie mam zadnych problemow, chodzi pieknie. Mi sie udalo bo mieszkam blisko budy od TePsy i mam neo 640/160
|
Witam!
a ja mam jeszcze tego mistrzowskiego Lucent'a podlaczanego to sieciowki :) ps. bierz Sagem'a |
Stary prawda jest taka. Narazie wszystko kręci się na skrętce RJ-45. Jak nie chcesz problemów to weź sobie lepiej modemixa LUCENT CELLPIPE.
|
Witam!
juz takich nie daja... teraz tylko medemy na USB daja :( |
Nooo to chyba będe brał tego sagema, w ciągu tygodnia mam odebrać sprzęt do neostrady, wziąłem tą (małą) neostradę 128kb/s. To i tak lepsze od mojego modemu. I jeszcze jedno pytanko, czy mam instalować ten program co daje telekomuna do neo czy nie muszę nic instalować, mam windows 2000.
|
Witam!
wiem, ze na WinXP nawet nie powinno sie go instalowac (jak ma sie na RJ-45, nie wiem jak jest na USB), ale na Win2000 hmmm spytaj kogos, kto ma Neo na Win2k. ps. czemu wybrales ta okrojona Neostrade? wiesz, ze limit transferu miesieczny to 5GB !? za 50zl wiecej mialbys Neo+ |
Ja mam neo na Win2k. Ponadto jescze router sprzetowy i cztery kompy pod to podpięte. Serwer FTP postawiony i wszystko pyka jak marzenie. Heh ! Tylko probelem tego typu że ten modem jest tak jak pisłem wyżej na RJ-45.
|
Instalować raczej będzie trzeba, bo technika ADSL wykorzystuje protokół PPPOE ! Chyba że sciągniesz sobie wersje innych sterów. Zapytaj na GG to powiem ci o szczegółach. Wydaje mi sie że warto, bo na sterach z TP.SA łącze się muli. Do ZoBaCzEnIa !
|
Jak będziesz ją chciał później dzielić (nawet w obrębie mieszkania) to żaden z nich: wyrzucone pieniądze.
A jak nie będziesz dzielił: to obojętnie który. 8) |
Cytat:
Co do programu to podobno da sie ominac ten ktory daja od TPSA. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:21. |