![]() |
Co lepsze LG 4020B czy NEC 1100A
Planuje zakup taniej wypalarki DVD. Przegladałem allegro i natknąłem sie na LG 4020B za 300 i NEC 1100A za 395 BOXowy. Mam dylemat LB wspiera DVD-R a NEC DVD+R. Ale przeszykałem troche forum mozna przerobic NECa na DVD-R. Mimo wszystko nie bardzow iem co kupic. Chodzi przedeszystkim o cene i aby wspierała DVD+/-R.
|
Ja mam nagrywarke NECa 1300A i sprawuje sie bardzo dobrze.
|
Ja mam LG tylko troszkę wyższy model 4040B i muszę powiedzieć, że jest naprawdę super. Wypala na każdym możliwym nośniku bezbłędnie nawet na takich badziewiach jak ESPERANZA:mruga:. Zdarza się że nieraz nagrywa x2 zamiast x4 ale jakoś mi to nie przeszkadza. No i jeszcze płytki DVD-RAM powinny nagrywać się szybciej:)
|
hmm... widac ze nie uzyskam konkretnej odpowiedzi. To z innej beczki. Opłaca sie przerabiac neca 1100A -> 1300A.
|
Naprawdę chciałbyś zaryzykować? Gdybym miał antyk na składzie, to co by mi szkodziło, ale wydać szmal i zaraz go stracić na własną prośbę? Podpowiem w inny sposób. Pojawiła się nowa nagrywarka TDK 880N, ale nie o niej chę pisać. Jest trochę ludzi, którzy mają poprzednią 440N. Po ostatnim firmwarze 1.0A napradę mucha nie siada. 440N miała dwa lata gwarancji a pojawiłą się rynku niecały rok temu. Rozejrzyj się, może na Allegro. W ten sposób masz szansę kupić nagrywarkę na gwarancji (door-to-door), nagrywającą 4x i plusy i minusy. I jakby spojrzeć w głąb jest to poprawiony NEC 1300. Taka odpowiedź powinna Cię satysfakcjonować. Na marginesie tylko zasugeruję, czy wiesz jak jest realizowana gwarnacja na produkt, któy wyszedł już z oferty? Wiesz? Oczywiście, porządna firma wymienia uszkodzony na aktualny, a jaki? Oczywiście na 880N!!! I dalej chcesz przerabiać antyk na staroć?
|
Cytat:
|
Witam
Liteon 451s (w Łodzi) 437 zł nowy dwa lata gwarancji chyba że nie lubisz tej firmy. Roczna nagrywarka może mieć za sobą i 1000 płytek i co wtedy? ps. Ja dużym łukiem omijam LG ale są tacy co sobie chwalą |
Cytat:
Po przeróbce na 1300 nagrywa także minusy. Jednak nagrywam nadal na plusach, bo te wydaja sie pewniejsze. Próbowałem nagrywać X-dyski -r, ale na dvdinfopro pokazywalo mase bledow. Chociaz na moim odtwarzaczu taka plytka z błędami się odtworzyła bez problemu. Na lepsze minusowe plytki bylo mi szkoda kasy, aby testowac. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:04. |