![]() |
korzystajcie ze swiatla !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
hehe :) :D :D :D :D :D :D :D :D :D |
"i znad stolika zwrócisz się do swojej ukochanej cipeczko"
no faktycznie, nie bedzie to wlasciwe.... a faceci tak potrafia... "ale kiedy jesteś w łóżku z nią i w chwili dużego uniesienia chcesz powiedzieć coś co oddaje Twoje emocje to powiesz np. lubię pieścić Twoją słodką cipeczkę , czy np lubię pieścić Twoją pochwę" hmmm powiedzialbym "psikawke" "cipeczka" jest strasznie obzarte przez ludzi siedzacych po klatkach itp... zawiera w sobie zabarwienie negatywne. nigy nie powiedzialem tak i nie powiem... ale szanuje twoje zdanie. poprostu rozni ludzie - rozna wrazliwosc. jezeli wszyscy byliby tacy sami to nudno byloby. nawet pogadac niebyloby o czym :D PS. Spox! zrozumiealm ze mnie nie krytykujesz. i dzienks za inne swiatlo :D |
Edwardo daj na looz.
Jak mówiłeś zakonnikiem nie jesteś, a to nie forum zakonne czy coś w tym stylu. Remix pisał, że między słowem "cipeczka" a pozostałymi jest duża różnica! I ma racje!! A pozatym myśle, że na żywo Remix tak jak inni wychowani ;) nie powiedzieli by tak do kobiety. Remix jestem z Tobą ;) :spoko: |
Edwardo napisał :
"poprostu potrafie uszanowac godnasc drugiej osoby, potrafie zachowac kulure jezyka" Edwardo nie chciałem poruszać tematyki wulgaryzmów ale widze iż temat ten mieli się tutaj a uważam całkiem niepotrzebnie. Piszesz o kulturze języka. Uważam że nie masz do końca racji . Znasz z pewwnością profesora Miodka. Ja osobiście uważam go za duży autorytet w dziedzinie języka. Mam też jego krótki wykład na temat wulgaryzmów gdzie stwierdza jednoznacznie iż brak wulgaryzmów zubożyłby język polski.Wyrażają one w naturalny sposób emocje. Zależy tylko kiedy , w jakich okolicznościach go używasz. Jeżeli jesteś w jakimś miłym lokalu i znad stolika zwrócisz się do swojej ukochanej cipeczko to z pewnością nie będzie to właściwe , ale kiedy jesteś w łóżku z nią i w chwili dużego uniesienia chcesz powiedzieć coś co oddaje Twoje emocje to powiesz np. lubię pieścić Twoją słodką cipeczkę , czy np lubię pieścić Twoją pochwę ? Tak więc nie wszystko jest tak z gruntu złe i nie ma się tu czemu przeciwstawiać. Każdy ma swój sposób wyrażania. Nie dukuczaj tak Remix'owi. Po prostu macie inny sposób wyrażania. Co nie stanowi o tym który z Was jest bardziej kulturalny. Dresów tutaj chyba nie ma , co !? Jestem metalem z młodych lat ( teraz w uśpieniu ) . Dziś żonka , dzieci na koncerty mnie nie puszczają , ale czasami sam się puszczam :) Pozdrowionka Panie i Panowie. PS. Edwardo obyśmy się zrozumieli. Nie krytykuję Cię . Chciałem tylko rzucić inne światło na pogląd który przedstawiłeś. |
obrazam innych? no widzisz... chyba juz zapalales... czlowieku... mowiac "cipeczki" dla mnie to jest obrazanie kobiet.
a ja mowiac ze blokersi uzywaja takich jak i innych slow znaczy ze ciebie obrazam... spoko... i wszytko jasne... a masz cos do zakonu? nie, nie wychowalem sie w zakonie. poprostu potrafie uszanowac godnasc drugiej osoby, potrafie zachowac kulure jezyka. a walajac na kobiete "ciepczka" przedstawiasz swoja zewnetrzan warstwe "luzaka", pod ktora kryje sie co innego... |
Witam!
wlasnie sie dowiedzialem, ze jestem dresiarzem i/lub blokersem... ciekawe... smiac sie czy plakac? uwazaj sobie jak chcesz i uzywaj sobie slow jakich chcesz... ale nie obrazaj innych... gdzie Ty czlowieku sie wychowywales? w zakonie? jesli Ci sie nie podobaja okreslenia to je olej... |
Cytat:
Ale mam nadzieje, ze ten lekki pesymizm to chwilowy? |
oj tak, pameitam jeszcze w wakacjie jak bylem w CK to zawsze przed wyjsciem do knaipy szlismy z kumplem na sienkieke, siadalismy przy fluery minchon (czy jak to sie tam nazywa) i ocenialismy :D
a potem siup na piwko. no ale na szczescie sie skonczyla zabawa, bo teraz juz jedna caly czas podziwiam :) PS: Jakie osiedle zamieszkujesz? |
Cytat:
a na Sienkiewce w czasie wiosny lata kiedy cieplutko mozna by tak godzinami siedziec na laweczce i podziwiac ;) || hehe pozdro |
Cytat:
wejdz do Panel użytkownika i tam jest taka zakladka ze tak to okresle o nazwie "Fotka (avatar)" i tam juz mysle ze sobie poradzisz... pozdro :) |
Cytat:
ja teraz mieszkam w krakowie, jak czasami odwiedzam Kielce to az lezka sie kreci w oczku gdy wyjde na Sienkiewicza.... eh... |
Cytat:
Dzięki raz jeszcz , o tyle milszy dzień dziś będzie. PS Czasami się uda coś wypalić ( ktoś już tak pisał - przepraszam za plagiat ) Pozdrowionka Jak dodać jakiś obrazeczek który będzie mnie charakteryzował na forum ? Ja nie chcę być tylko Dinx :( , ale ze mnie osiołek nie ? :) ) |
Cytat:
|
no wiesz... zdrobnienie "cipeczki" w znaczeniu pozytywnym slyszalem tylko od blokersow i dersiarzy...a oni jak dla mnie soba niczego nie reperezentuja...no moze tylko logo firmy na bluzie...
rowniez w poztywach mowia "swinie" "maniury" "suczki" a jak dla mnie, slowa te, nie sa bynajmniej mile... ja nie bylbym w stanie okreslic tak kobiete ktora mi sie podoba... siwnia pozostanie swinia, suka suka. |
Witam!
nikt tu nie jest wulgarny... to sa zdrobnienia i sa uzywane w jak najlepszym znaczeniu :) takie okreslenia za bardzo pozytywne, no chyba, ze uzywajacy ich chce kogos obrazic... ale w tym przypadku to superlatywy :) ps. przepasc miedzy slowami "cipeczki" a "kurewki", "dupodajki", "lodziarki" jest ogromna, wiec nie popadajmy w skrajnosci |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:48. |