![]() |
DVD - Audio CD
Czesc. Moze mi ktos powiedziec jak nagrac na plyte DVD pisenki ale zeby to nie byla plyta DVD-Audio tylko na plycie DVD chce pisenki tak samo nagrac jak na CD-Audio. Jak ktos wie skad sciaganac jakies programy to prosze o info. Dzieki
|
No właśnie! Jeżeli ktoś próbował nagrać taką płytę i się udało, to niech podzieli się jak to ugryźć.
|
A na czym chcecie tego słuchać??
A jeśli chcecie nagrać piosenki na DVD o jakości takiej jak na CD to po prostu nagrywajcie je w formacie .wav zamiast mp. pozdrawiam freelancer |
Cytat:
Dzięki za wszelkie sugestie |
i mnie ten temat ciekawi ...
a może te wav'y trzeba poprostu przenieść na 24-bity i 96kHz zgodnie ze standardem DVDaudio i wgrać to wszystko do katalagu Audio_ts ? nie ... to by za proste było ... aha, czy SACD i DVDaudio to jest to samo ? Rafał |
Mi nie chodzi o wav'y. Chce zeby plyta chodzila na stacjonarnym odtwarzaczu DVD. Na plyte DVD nagrac taki sam material co na CD. Czyli plyta CD miesci ok 20 piosenek x 6 = ok 120 piosenek na plycie DVD.
|
Cytat:
|
Czy może ktoś podać strukturę oryginalnej płyty dvd audio?
|
Cytat:
Z Googla nikt nie potrafi skorzystać? http://www.disctronics.co.uk/downloa...s/dvdaudio.pdf |
Odnośnie DVD Audio...
Jest taki program który służy do auth płyt DVD Audio:
Sonic DVD-Audio Creator is the world's first, and only, full-specification DVD-Audio authoring workstation. Built on core technology from Matsushita (MEI), the benchmark standard for DVD compatibility and a long-time technology partner of Sonic, DVD-Audio Creator gives you fast and efficient access to every aspect of the DVD-Audio specification, allowing the speedy creation of pure DVD-Audio, complex DVD-Audio and hybrid DVD-Audio/DVD-Video titles. DVD-Audio Creator is an authoring solution for mastering audio, video and graphical elements prepared in complementary applications from Sonic, Pozdrawiam |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:29. |