![]() |
LITEON 811 - aktualizacja BIOSU
Prosba banalna ale mysle, ze pomocna
Prosze doswiadczonych uzytkownikow o dokladna instrukcje aktualizacji BIOSU w nagrywarce DVD firmy LITEON 811. Jakie pliki i poszczegolne kroki postepowania. Krok po kroku Mam nadzieje, ze pomoze to poczatkujacym PARTYZANTOM uniknac niepotrzebnych stresow i poszukiwan pomocy Pozdrawiam braavoo |
Toż to zrobi najgorszy laik!
Weź oryginalny bios i kliknij Yes a później Update i OK po tym masz restart i nowy bios w nagrywarce. Tyle. Sprawy powrotu do innego biosu masz na forum tylko poszukaj (jeśli oczywiście potrzebujesz powracać ;) ). |
Wszystko jest tutaj
|
Ok super, ale czy:
1) taką aktualizacje mozna wykonac spod systemu Windows XP czy tylko z DOS-a ? 2) czy moze byc podłączony drugi napęd (powiedzmy DVD) pod ten sam IDE w czasie aktualizacji BIOSU ??? 3) czy nagrywarka moze byc podlaczona pod secondary IDE a dysk twardy pod primary IDE ??? Pozdrawiam braavoo |
Cytat:
ad2-tak ad3-tak (tylko podczas aktualizacji żeby nie było w niej płyty) Powodzenia |
Dziekuje za wyjaśnienia.
Uaktualnienie BIOSU w nagrywarce faktycznie jest banalnie proste i bezproblemowe. Można je wykonać spod Windowsa i wszystko śmiga aż miło. LAICY NIE OBAWIAJCIE SIĘ O SWOJE NAGRYWARKI Pozdrawiam |
Ja wymieniłem bios w mojej LDW811S z HSO6 na HSOP pod XP bez problemu.Opis dokładny znajduje się na stronie cdrinfo "wymiana biosu".Po zainstalowaniu programy BooType , zmieniam DWD+R na DWD ROM i nagrywam płytki DWD. Tak nagrane czytają wszystkie starsze napędy stacjonarne.Sprawdzone w 100%
|
a czy dobrze obsluguje ci dvdrw ?? bo u mnie po takiej operacji skonczyla sie obsluga dvdrw i nie potrafie tego problemu rozwiazac. Nie weim jakich uzyc programow do wgrania oryginalnego biosu do mojej 811s Ktos pomoze ?
|
Wejdz tutaj http://seba.wsm.wielun.pl/ratowanie.htm i na podstawie metody A lub B wgraj bios. Musisz mieć bios w wersji bin lub hex.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:58. |