![]() |
No dobra przyłączę się ale uwaga na kłódkarzy :-) IBM DTLA 307015 7200rpm RULEZ...
|
pomimo ze mam quantum 20 GB 4500 rpm to i tak uwazam ze on RULEZ ( nalezy sie staruszkowi) a kto sie nie zgadza niech podniesie rekawice :)
|
... a czy mój sigejcik 20 GB, 7200 obr też jest RULEZ ??!!
|
...teraz jest to najcichszy dysk na świecie!
ciach E tam, zaraz na świecie - w tej klasie to akurat Fujitsu od 20 do 40 RULEZ, byle miało ata100/7200 rpm. A barracuda pod młot i do laptopa :) Pozdrawiam |
a co mi tam
Fujitsu 30 rulez :) Fujitsu 10 maly starszy (3 latka ;)) ale nadal rulez :) |
Cytat:
BARACUDA IV RULEZ ;d ;d ;d ;d ;d ;d ;d ;d ;d ;d |
Wiesz Nol - jest tak, że ata100 obsługuje.
Taz40 - jak rulez to skąd piski - myszy Ci się zalęgły? Pod młotek z nim. Fujitsu 40G/7200 rpm RULEZ :) creisler moim zdaniem nie kupuj kontrolera - wydasz jakieś ponad 100 zet (czyli prawie 1/3 ceny jakiej płyty z ata100) i będziesz może miał wzrost wydajności rzędu 5%. I co? Będzie Ci się to opłacać? Faktycznie - zostaw dysk sam na pri master i to wystarczy. Pozdrawiam |
Cze! Baśki ciekawe okreslenie! Mam bIV i jest za***.....Pracuje ona z najszybszym trybem ATA100 ale bez problemu będzie chodzić z ATA66 pod warunkiem że będzie sama na kontrolerze i na kabelku ATA66/ATA100(80-cio żyłowy) Jezeli na tym samym kontrolerze dasz inny dysk z inną prędkością transmisji to trzeba odpowiednio ustawić zworki na Baracudzie.
Niewiem tez jaki masz biosik dysku bo kiedy ja go kupowałem (pół roku temu) to były słyszalne piski w czasie gdy dysk nie pracował (taki mały mankamencik). Jak byś chciał to mam plik smsscan.exe który niweluje te piski. BARACUDA IV RULEZ ;d ;d ;d ;d ;d ;d ;d ;d |
Cytat:
a co do nowego kontrolera to jak kto lubi / ja bym tam nie kupował / pozdro |
Po pierwsze, musisz sprawdzić czy Twój dysk obsługuje szybszy transfer niż UDMA 66. Osobiście wątpię. W takim razie nie jest Ci potrzebny kontroler. Nawet gdyby obsługiwał 100, to i tak transfer 66 powinien być dla Ciebie wystarczający.
Pozdro |
konpletńe nie na temat
Mam jakołś staroł płyte gł(UDMA 66), i kupiłem sogie Segate B.IV 40GB. Czy opłaca mi się kupić kontroler UDMA, jakie muszę spełniać warunki żeby mi to działało, co mi to da (czy dużo), i jaki kupić ( w ogólnie wszystko o kontrolerach)(może być na maila) pozdrowka
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:08. |