![]() |
PROBLEM z liteOn 411 S
Kupiłem niedawno nagrywarkę LiteOn 411 ( już pomijając to że jakby mi goście w sklepie powiedzieli że takie problemu z tym wszystkim sa to bym się za to nie brał) ale niech mnie nagrywarke trochę jeszcze poddenerwuje to się tam do nich wybiore i zrównam wszystko z ziemią!!!
Liczę jeszcze na to żę ktoś miał ten sam problem co ja i wie co mam z tym zrobić... Wyczytalem że jak jakies problemy to trzeba zmienić bios w nagrywarce więc ok wgrałem najnowszy ----- >>> FS0J PROBLEM : moja nagrywarka nie widzi wogóle płyty DVD-RW ESPERANZY za która zresztą trochę dałem złotych (zresztą sami wiecie ile to kosztuje) Dziś nagrałem płyte akossa BŁĄD DANYCH CSR jakiś się pojawia, nie mozna odczytac niektórych plików... Jaka wersję biosu trzeba wgrać , co robic zeby to zaczęło chodzić bo mnie to juz trochę drażni. Przy włożeniu płyty DVD -rw ESPERANZA do liteona miga przez cały czas światłeko i nic się z tym nie da zrobić, po długim czasie przestaje ale i tak potem nie ma dostepu do plyty o co chodzi !!!!! dzięki z góry za odpowiedz.... i pozdrawiam wszystkich czytających tę strone i mających tak jak ja problemy z DVD LITEON p.s a miało być tak pieknie :( |
Witaj !!!
Po pierwsze nie zawsze najnowszy bios jest najlepszy. po drugie próbowałeś innych płyt niż sławna Esperanza ? jak nie to spróbuj i daj znać. Pozdrwiam. |
Bardzo Ciekawe to co piszesz. To tak jakby do mercedesa zamiast mobil 1 wlac najtanszy olej i dziwic sie ze z silnikiem cos nie tak.
Kup sobie TDK RW bo te najlepiej działają ,a DVD-+R lepsze niz vakoss(ale to jest gó.w.n.o). I przestań biadolić , bo na teac i tdk tez sa takie prooblemy z takimi kiepskimi nośnikami. |
miałem przez jakiś czas LITKA 411S ale padł z wiadomych mi przyczyn. zareklamowałem i dostałem LITKA 451S na razie jest spoko.
Ale wracając do tematu 411S u mnie też nie czytał Esperanzy (miałem wgrany firmware FS0F). Nie wiem jak z nowszym firmware bo nie sprawdzałem gdyż mam właśnie 451S. Nowa PATELNIA smaży mi jednak ESPY choć dopiero po wymianie firmware na najnowszy dostępny na www.liteonit.com. Mam 2 rady. 1. bardziej ryzykowna: zmień firmware na najnowszy dostępny (bodajże FS0J) 2. mniej ryzykowna: poszukaj alternatywy związanej z płytkami DVD; wypalałem na MINT, MEDIASONIC, AKOSS, VERBATIM (ta pierwsza najtańsza - 5 zł) i wsjo parjadkie. Popróbuj. |
sorki
spaliłem przecie FS0J już masz a więc wniosek jeden - nie wypalisz Esperanzy na tym sprzęcie odsyłam do P.2 a jeśli wybierzesz się do sklepu z reklamacją to najpierw upewnij się że masz solidne powody bo jeśli nie to oni ciebie zrównają. Pozdrawiam |
Cytat:
|
Nie próbuje nawet palić Esperanzy a już w szczególności
DVD-RW. Używam DVD+R i DVD+RW i nie mam z nimi żadnego problemu. Płytki tylko Dysan,Verbatim,TDK i Speer. Mój Litek to 411S z FSOJ |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:03. |