![]() |
Lindows (Live)
Ktos ma lindowsa? testowal? cos moze o nim powiedziec?
Ja mam ale live.. zaraz na niego lookne :) pozdro ;) |
Muszę powiedzieć, że ja instalowałem Lindowsa na swom twardzielu i szczerze mówiąc nie jest on taki rewelacyjny. Na pierwszy rzut oka myślałem, że będę mógł pod nim uruchamiać aplikacje z windy, ale niestety nie da się... Więc ja nie rozumiem po co ktoś zrobił Lindowsa !? W sumie on niczym nie różni się od Linucha... Jak ktoś wie co rewelacyjnego posiada lindows to byłbym wdzięczny o napisanie. Co do wersji to ja nic nie słyszałem o wersji LIVE... Ja mam jakąś jedną z wcześniejszych... Jednak stabilną....
|
Skąd można pobrać to "cudo"??
|
Dołaczam się do pytania Patrixs'a
|
hmmm..... może eMułek !? a na osloskopie nie mają !?
|
Ilość załączników: 2
Testowalem Lindowsa v1.0 i mozna bylo na nim uruchamiac programy spod Windowsa i Linuxa. Z tym, ze byl niestabilny i byly klopoty ze zgodnoscia.
Ps: nie macie wrazenia, ze logo Lindowsa pochodzi od polskiej wymowy Widows :D Servis Haking.pl podaje swoje wrazenia z testowania Lindowsa, bardzo zblizone do moich :) ma sie ten tupet, co:) Tutaj Z tego co wiem, zeczywiscie istnieje wersja Lindowsa do sciagniecia BEZPLATNIE z sieci p2p. Wszystkie inne wersje sa komercyjne i platne. Ale nie warto z tym sie bawic. |
Ilość załączników: 1
no ja instalowałem Lindowsa prawdę mówiąc nie wiem jaką wersję....ale logo było takie....
|
Cytat:
|
Cytat:
Wielkie THX |
cos ostatnio na forum duże zainteresowanie linuxem.
z drugiej strony, kiedyś trzeba zacząć... :D też walcze od 3 dni z nim i jak narazie idzie mi nawet nieźle. dużo cennych informacji ściągam z netu z rożnego rodzaju forów. szczerze, lindows live nie przypadł mi do gustu z powodu problemów z połączeniem adsl. teraz używam na przemian mandrake 9.2 i windows 2003 (pierwsza partycja z windą, druga z linuxem, swap pomiędzy nimi) |
klikam na ten link i klikam.... i nie widziałem tam linka do eMułka....tylko bittorent... ech...no kilka godzin siedziena przed kompem robi swoje... a czy ten lindows to nie jest może odpowiednik knoppixa !?
|
wlasnie tak mi wyglada.. kijowe to :/
pozdro ;) |
może Lindows FULL a nie live będzie lepszy? Właśnie ściągam przez Muła Lindowsa 4.5. Poczekamy, zobaczymy.
|
daj znac. czekamy.
|
Live to to samo, tylko, ze z CD'ka sie uruchamia... a sam lindows to po prostu klon linuksa :/ - bardzo podobne do knoppixa
pozdro ;) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:42. |