![]() |
Baza danych kodów producentów nośników DVD
Proponuję, byśmy wspólnymi siłami stworzyli taką bazę -- każdemu z nas przyda sie ona przy zakupach. Oto moje wyniki z posiadanych nośników:
Kod:
-------------------------------------------------------------------------- |
Na razie można korzystać z bazy nośników na http://www.dvdrhelp.com (anglojęzyczna) ale mam nadzieję, że wkrótce to się zmieni. ^_^
|
Cytat:
|
Przygotujcie projekt formularza do dodawania nosnikow DVD tak by zawieral wszystkie informacje a zaraz uruchomimy odpowiednia baze na CDRinfo.pl i bedzi mozna ja dopasowac do naszych polskich potrzeb.
|
Cytat:
- Marka płyty DVD: (na przykład: Esperanza, Verbatim Pastel, itp.) - Rodzaj nośnika: (do wyboru: -R, +R, -RW, +RW) - Sugerowana prędkość zapisu: (na przykład 2.4x, 4x -- może to pole inaczej nazwać, max prędkość zapisu na nadruku?) - Wizualne cechy charakterystyczne: (to zamiast zdjęcia, krótki opis koloru górnej powierzchni i nadruku, opis papierowej wkładki?) - Identyfikator nośnika: (przeklejony fragment z dvd identifiera, na przykład: NANYA-DRW-00, MCC-002-00) - Producent nośnika: (np.: Nanya, Mitsubishi Chemical Corporation -- określane na podstawie identyfikatora) - Typ nośnika: (np. DRW -- pewnie pojawia się tylko w wersjach + płytek) - Wykryte prędkości zapisu: (lista możliwych, np. 2.4x, 4x, 6x, 8x, albo zakres: 2.4x - 8x -- przydatne w przypadku płyt 4x umożliwiających zapis na 8x). Najlepiej testować na nagrywarkach 8x. Może jakieś jeszcze inne pola informacyjne? Np. liczba poprawnie zapisanych i dobrze odczytywanych płyt, czy liczba nieudanych zapisów, możliwość odczytu na stacjonarnym DVD? Kto da więcej? :) |
Przedewszystkim jak nośnik zachowuje sie w konkretnych nagrywarkach i jak sie odtwarza na stacjonarnych DVD, dodatkowo procent błędnych nagrań.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:53. |