![]() |
Serwer WWW
Założyłem serwer na Krasnal Serv. W sieci lokalnej wszytko chodzi miodzio. Ale niestety po wpisaniu adres IP nie można wejść. Dlaczego ??
Adres w sieci lokalnej to http://10.0.0.13/~piotr/ Nie wiem jak ja mam to przekierowac i co ?? TPC UPD |
Jesli twoj ISP nie oferuje zewnetrznego adresu IP, to niestety KAPA. Zapomnij...
|
A co z przekierowywaniem ??
|
Numer z przekierowaniem działa gdy osoba wchodząca na ftp ma swój własny ip zewnętrzny (neostrada itp). Jeśli osoba jest w sieci lan (za serwerem) to moze sie tylko zalogować na ftp po czym odłącza ją z braku mozliwości wysłania do niej danych. Zastanawia mnie tylko dlaczego przekierowanie w programach p2p sprawuje sie znakomiecie a w ftp nie...
|
w ftp tez sie sprawuje - tylko konfiguracja tego jest bardzo trudna - ale w realu jest bardzo mozliwa
mam w domu lan, kazdy komp ma wlasne wew ip, a wszsytkie maja jedno zewnatrzne - moge bez problemu wchodzic na serwy ftp stojace za jednym IP u kumpli w akademiku - sek w tym ze admin przydzielajac ipeki wew. i porty wykazal sie rozumem - a tego czasem brakuje adminom sieci osiedlowych |
Serwer juz uruchomiłem chociaż mam wewnętrzne IP.
Krasnal Serv 2. Porty przekierowane TPC 80 UDP 80 i tyle. Serwo śmiga :). Niedługo podam adres :) |
A jakie masz pasmo na upload??? Ilu będzie użytkowników max i inne tego typu pierdółki
|
Sam nie wiem :P ile masz użytkowników. Według moich ludzi :) stronka im sie ładujesz szybko. Upload mam hmm.. NEO+ :)
Pozdro |
Następny problemik :). Czy moge założyć domenne np. com ?? Taki serwer DNS
|
Najpierw musisz sobie wykupić :) Skora masz neo+ to polecam serwis www.no-ip.com
|
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:38. |